Ceremonie militară dedicată aniversării sculptorului Constantin Brâncuşi

BUCURESTI - 19 februarie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Arta & Entertainment, Arhitectura / Design, Media / Publicitate

Peste 500 de militari au participat vineri, 19 februarie, în Ansamblul Monumental "Calea Eroilor" din Tîrgu Jiu, judeţul Gorj, la o ceremonie militară prilejuită de sărbătorirea a 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

Ceremonie militară dedicată aniversării sculptorului Constantin Brâncuşi

 După încheierea ceremoniei, participanţii s-au deplasat pe Calea Eroilor până la Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii, unde au depus buchete de flori.

            În cuvântul său, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Otilia Sava, a subliniat că "dragostea lui Brâncuşi pentru eroii de sub pământul Gorjului, care s-au jertfit pentru ţară, trebuie să reprezinte, pentru noi, cea mai profundă formă de păstrare a Cultului Eroilor".

            La activitatea organizată de Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor împreună cu autorităţile locale, au participat, alături de militarii din garnizoanele Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti, elevi şi cadre didactice ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Gorj şi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” de la Alba Iulia, precum şi veterani de război gorjeni.

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.