Comisia Europeană a notificat MFE cu privire la întreruperea plăților aferente POSDRU 2007-2013

BUCURESTI - 2 martie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic, Institutii Publice

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a primit de la Comisia Europeană (Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune) o notificare cu privire la întreruperea termenului de plată pentru cererea intermediară transmisă în 31 decembrie 2015, care conține cheltuieli efectuate de către beneficiari după luna august 2012.

Motivele întreruperii vizează deficiențe în funcționarea sistemului de management și control al POSDRU, mai precis legate de procedurile de selecție a proiectelor și verificările de prim nivel realizate de Autoritatea de Management și Organismele Intermediare aflate în subordinea Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, respectiv Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Aceste deficiențe au fost constatate în cursul misiunii de audit a DG Ocupare din perioada 21 oct – 10 nov. 2015.

”Analizăm această situație și suntem în legătură cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a identifica și lua măsurile necesare pentru ameliorarea funcționării sistemelor de gestionare și control aferente POSDRU și pentru verificarea cheltuielilor efectuate de beneficiari. Această experiență ne confirmă că schimbarea radicală a modului de abordare cu privire la finanțările 2014-2020 este necesară”, a afirmat doamna Aura Răducu, ministru al fondurilor europene.

Autoritatea de Management pentru POSDRU va continua să verifice cererile de rambursare ale beneficiarilor și să efectueze plăți pentru cheltuielile eligibile aferente proiectelor aprobate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-fondurilor-europene/comisia-europeana-a-notificat-mfe-cu-privire-la-intreruperea-platilor-aferente-posdru-2007-2013