MIRA TELECOM a prezentat importanța proiectului SafeCity la conferința “Smart City – Future City – Connected City”

BUCURESTI - 23 iulie 2013

Comunicat tip General in IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie

MIRA TELECOM a participat la conferința „ Smart City – Future City – Connected City”, organizată de revista Comunicații Mobile, la finalul lunii iunie. Evenimentul a reunit atât companii private și de stat din România și din Emiratele Arabe Unite, cât și parteneri publici și asociații interesate în identificarea oportunităților de a transforma Bucureștiul într-un oraș inteligent. Participanții au pus în discuție modalități de a schimba capitala într-un oraș inovator, cu o dezvoltare durabilă. S-a încercat o paralelă între București și Dubai în vederea unei cooperari în domeniul IT, pentru construirea unor orașe inteligente în ambele state.

Silviu CIOBANU - Software Development Manager MIRA TELECOM (foto - Comunicatii Mobile)

În cadrul conferinței, Silviu Ciobanu – Software Development Manager la MIRA TELECOM a susținut o prezentare referitoare la utilizarea experienței dobândite în cadrul proiectului SafeCity , recent finalizat. SafeCity a fost un proiect cu finanțare europeană, prin programul FP7, la care MIRA TELECOM a participat alături de alți 14 parteneri internaționali din consorțiu (detalii suplimentare găsiți pe site-ul proiectului www.safecity-project.eu).

Scopul proiectului a fost acela de a îmbunătăți serviciile de siguranță publică prin integrarea mai bună cu infrastructura de comunicații precum și prin utilizarea serviciilor de tip cloud ca servicii publice în contextul Internetului Viitorului. În cadrul proiectului au fost alese pentru analiză câteva orașe europene reprezentative: Stockholm, Madrid, Óbidos, București, Helsinki și Atena.

La finalul lunii noiembrie 2012, aplicația dezvoltată de MIRA TELECOM - „Decision Support System” în cadrul proiectului SafeCity, a fost testată cu succes la Stockholm. Scenariul a presupus instalarea, configurarea și rularea unui sistem SafeCity, care să ofere o imagine de ansamblu în timp real a evenimentului (deraierea unui tren) în baza informațiilor primite de la senzorii instalați în tunel, folosind aplicațiile dezvoltate în cadrul proiectului. Cu acea ocazie, poliția, pompierii și ambulanța din capitala suedeză au acționat într-o situație de dezastru simulat, cu gaze toxice, care a implicat evacuarea și ingrijirea medicală a aproximativ două sute de persoane.

Aplicația „Decision Support System”, dezvoltată de MIRA TELECOM, a rulat în mediul virtual, fiind accesată de operatorii din centrul de comandă via internet și a furnizat operatorilor toate informațiile necesare în timp real.

Al doilea test al proiectului care a avut loc la Madrid, în luna martie 2013, a presupus interacțiunea unui număr de opt aplicații diferite, prin intermediul unei arhitecturi de tip „cloud”. SafeCity colectează, analizează și compară astfel, în timp real și automat, informația pe care camerele de securitate o primesc.

Experiența proiectului SafeCity demonstrează că este posibilă îmbunătățirea serviciilor de siguranță publică prin folosirea tehnologiei Internetului Viitorului, în scopul de a face cetațenii să se simtă în siguranță, într-un mediu protejat.

Prezentarea susținută de reprezentantul MIRA TELECOM poate fi vizualizată aici.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mira-telecom/mira-telecom-a-prezentat-importan-a-proiectului-safecity-la-conferin-a-smart-city-future-city-connected-city