Consilierul de stat László Borbély: Timp de două zile vom avea la București unii dintre cei mai importanți cercetători pe sustenabilitate europeni

BUCURESTI - 29 septembrie 2023

Comunicat tip Administrativ / Management in Administratie Publica

Consilierul de stat László Borbély: Timp de două zile vom avea la București unii dintre cei mai importanți cercetători pe sustenabilitate de la nivel european

Cea de-a 31-a Conferință a EEAC (Rețeaua Consiliilor Consultative Europene pentru Mediu și Dezvoltare Durabilă) va avea loc în 4 și 5 octombrie 2023 la Bucureşti, la Palatul Parlamentului. Evenimentul se va desfăşura sub egida Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și a Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă, cu sprijinul Camerei Deputaților din Parlamentul României.

„Una dintre cele mai prestigioase organizații europene,din perspectiva calibrului experților pe care îi reunește, a acceptat să își desfășoare conferința anuală la București. Reușim astfel să demonstrăm încă o dată că România este un hub regional pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite. Sunt convins că vom avea parte de două zile intense, cu contribuții de cea mai bună calitate de la vorbitori foarte bine pregătiți. Vom oferi la rândul nostru exemple de bune practici și conținut relevant prin prisma activității Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și a Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă”, a declarat consilierul de stat László Borbély.

EEAC reuneşte organisme consultative înfiinţate de guvernele sau parlamentele naţionale sau regionale, şi oferă consiliere independentă guvernelor şi parlamentelor naţionale sau regionale respective în legătură cu schimbările climatice, mediu şi dezvoltarea durabilă.

Pe durata celor două zile, agenda va include şase sesiuni paralele concentrate pe subiecte specifice.

Sesiunile plenare vor pune în discuţie aspectele generale ale temei conferinţei. Vom avea plăcerea de a asculta intervenţii din partea unor reprezentanţi de nivel înalt ai Comisiei Europene, organizaţiilor internaţionale şi guvernului naţional cum ar fi:

–       László Borbély, consilier de stat al Prim-ministrului, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă;

–       Arnau QUERALT-BASSA, președinte al Rețelei Consiliilor Consultative Europene pentru Mediu și Dezvoltare Durabilă

–       Adrian Curaj, Director al UEFISCDI, preşedintele Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Durabilă;

–       Daniel DUBAS, Preşedintele Reţelei Europene de Dezvoltare Durabilă;

–       Hannah JANETSCHEK, copreşedinte al Forumului global pentru organisme consultative naţionale pentru ODD;

–       Eero YRJO-KOSKINEN, Director Executiv Institutul pentru Politica Europeană de Mediu;

–       Peter GAMMELTOFT, OECD, Profesor asociat Copenhagen Business School,

–       precum şi reprezentanţi la nivel înalt din partea guvernului României.

Evenimentul va beneficia de moderarea reputatului facilitator Peter WOODWARD Director al QUEST Associates Ltd. De asemenea, experţii relevanţi, reprezentanţii administraţiei publice şi mediului academic vor împărtăşi perspective şi cunoştinţe în cadrul sesiunilor paralele. Mai mult, conferinţa va fi şi un prilej excelent pentru socializare şi schimb de idei între participanţi.

Înregistrați-vă la acest formular: https://shorturl.at/hMRW4

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/mpx/consilierul-de-stat-laszlo-borbely-timp-de-doua-zile-vom-avea-la-bucuresti-unii-dintre-cei-mai-importanti-cercetatori-pe-sustenabilitate-europeni