Lecţia 'Evoluţia vieţii pe scara geocronologică', în luna noiembrie, la Muzeul Naţional de Geologie

BUCURESTI - 4 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

La Muzeul Naţional de Geologie se desfăşoară în luna noiembrie lecţia 'Evoluţia vieţii pe scara geocronologică' din cadrul proiectului şcolar 'Pãmântul în trei cuvinte: minerale, roci, fosile'.

În cadrul acestei lecţii elevii vor afla că la începuturile sale, Pământul nu semăna deloc cu planeta pe care trăim astăzi. Peisajul terestru s-a modificat lent: s-au format continente şi oceane, au apărut specii animale şi vegetale, care au fost apoi înlocuite de altele. Pentru a determina şi data transformările majore ale acestei lumi, geologii au creat o scară a perioadelor geologice pe care elevii o vor realiza şi ei în cadrul aplicaţiei.
Proiectul “Pãmântul în trei cuvinte: minerale, roci, fosile” se desfăşoară în parteneriat cu INTUITEXT - compania de software educaţional a grupului Softwin - care pune la dispoziţie hărţi interactive, simulări tridimesionale ale fenomenelor geografice şi geologice, animaţii multimedia ale proceselor naturale.
Participarea la acest program se face prin rezervare la numãrul de telefon: 212.89.52 Costul biletului este de 3 lei/elev.

Despre Muzeul National de Geologie

Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Mădălina Nailia, referent Relaţii Publice
Muzeul Naţional de Geologie
Telefon: 212.89.52
madalina@geology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-geologie/lectia-evolutia-vietii-pe-scara-geocronologica-in-luna-noiembrie-la-muzeul-national-de-geologie