Este conservarea biodiversitatii o problema reala a sec. XXI? Gorila din Bazinul Congo - studiu de caz

BUCURESTI - 27 octombrie 2016

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Cursuri, Institutii Publice

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti va invita la conferinta „Este conservarea biodiversitatii o problema reala a sec. XXI? Gorila din Bazinul Congo - studiu de caz ”, sustinuta de catre Dr. Roseline C. Beudels-Jamar de Bolsée, de la Royal Belgian Institute of Natural Sciences. Conferinta va avea loc sambata, 29 octombrie 2016, incepand cu ora 18.00, in Sala Multimedia a Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.

Este conservarea biodiversitatii o problema reala a sec. XXI? Gorila din Bazinul Congo - studiu de caz

Lumea trece prin schimbari rapide deoarece, intr-un timp foarte scurt, omenirea a reusit sa se adapteze si sa prospere in cea mai mare parte a planetei. Consecintele acestei dezvoltari accelerate sunt defrisarile masive, mutarea unor specii din locul lor endemic pe teritorii noi, eliberarea unor mari cantitati de dioxid de carbon in atmosfera si in oceane si insasi modificarea climatului planetei. Toate aceste aspecte au facut ca multe dintre speciile de pe Pamant sa ajunga la un pas de disparitie. Pentru a sublinia consecintele actiunilor noastre distructive asupra planetei, Dr. Roseline C. Beudels-Jamar de Bolsée, de la Muzeul si Institutul Regal Belgian de Stiinte Naturale, va aduce in discutie cazul unei specii fascinante, gorila care traieste in zona Bazinului Congo si a importantei acestei specii in dinamica ecosistemului forestier.

Participarea la eveniment este gratuita! Conferinta va fi sustinuta in limba engleza. 

Rezervarea, in limita a 100 de locuri, se face pe adresa de email: info@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.