Renii lui Mos Craciun

BUCURESTI - 10 decembrie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Institutii Publice

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” şi Uninvented Kids, partea mai mică şi mai zglobie a companiei Uninvented Theatre, continuă conferinţele pentru copii (preşcolari şi şcolari), susţinute de către cercetătorii Muzeului şi păpuşile de tip “Muppets”.
Interactive, pline de întrebări şi răspunsuri surprinzătoare, bogate în informaţii accesibile, fixate în memoria participanţilor prin dialog cu păpuşile, originalele conferinţe îi vor purta pe copii prin fascinanta biodiversitate a Pământului.
Duminică, 15 Decembrie 2013, începând cu ora 11.00, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită toţi preşcolarii şi şcolarii mici la o conferinţă inedită, dedicată renilor şi plină de surprize frumoase.

Renii lui Mos Craciun

Conferinţa, intitulată „Renii lui Moş Crăciun”, reprezintă, de fapt, un dialog activ între copiii prezenţi în sală şi Marina Bliderişanu, muzeograf, şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni. Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Ana-Maria Cucută, iar Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Ramona Vornicu, reprezentantă a Uninvented Theatre. După o călătorie de doi ani prin habitatele Terrei, neînfricaţii „exploratori” Dodi şi Roni se întorc pentru a împărtăşi copiilor descoperirile lor extraordinare din lumea plantelor şi a animalelor. Simpaticul ursuleţ Dodi şi vorbăreţul lui prieten, Roni, îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani la o întâlnire cu Marina şi Renii şi lui Moş Crăciun.

***

Uninvented Theatre caută permanent să dezvolte noi formule de expresie artistică. Abordand metode inovative de cercetare, Uninvented Theatre crează un cadru pentru artiştii dornici să descopere noi posibilităţi creative susţinând astfel dezvoltarea profesională a partenerilor şi a artiştilor implicaţi în proiectele companiei.

În preselecţiile emisiunii "Românii au talent" şi în semifinală, Uninvented Theatre a impresionat prin reprezentaţiile artistice originale, momente definitorii care au câştigat aprecierea unanimă a juriului şi simpatia a sute de mii de romani. "Simpli creatori de emoţii", membrii Uninvented Theatre cuceresc audienţa prin expresivitatea actelor artistice şi prin mesajele puternice transmise.

Participarea la eveniment se face pe bază de bilet: 10 ron/copil şi 20 ron/adult.

Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail: florentinap@antipa.ro sau la telefon 021.305.60.31.

Detalii: www.antipa.ro şi pe pagina de Facebook a Muzeului ”Antipa”: www.facebook.com/muzeulantipa

Informaţii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stănescu, e-mail: auroras@antipa.ro.

Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing, Delaco

Partener științific: DaVinci Learning

Parteneri media: Unitedmedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Terra Magazin, Doxi, Pipo, BBC Science World, Oraşul Meu, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, Salut Bucureşti, 7 Pitici, inParc, mamica.ro, MediaIQ, Zeppelin, Revista Ioana, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, EduRomania – Portalul educației din România.

Despre Muzeul Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie culturala, de educaţie şi cercetare ştiinţifică. In ultima vreme muzeul se remarcă prin dinamism, organizând manifestări inedite, interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/muzeul-national-de-istorie-naturala/renii-lui-mos-craciun1