Fostul Preşedinte al EFG Eurobank Securities se alatură echipei NNDKP

BUCURESTI - 27 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anunţat astăzi că Gabriela Onţică-Stănescu s-a alăturat echipei în calitate de Director de strategie al domeniului de practică Pieţe de capital din cadrul firmei. Onţică-Stănescu, 51 de ani, a plecat de la conducerea EFG Eurobank Securities după 12 ani în care a fost Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Gabriela Onţică-Stănescu este unul din cei mai experimentaţi specialişti în pieţe de capital. Începând cu anul 1993 a facut parte din echipa Capital S.A., prima bancă de investiţii din România.

Din 1995 pana în 2007 a condus EFG Eurobank Securities (fosta societate comercială Capital Securities S.A.) în calitate de Director General, iar în ultima perioadă, ca Preşedinte al Consiliului de Administraţie. În cadrul grupului Capital, iar ulterior al filialei de brokeraj a EFG Eurobank din România, a participat la proiecte de referinţă pentru piaţa românească, în domenii precum: consultanţă financiară, privatizare, administrare de active şi pieţe de capital. În această calitate, a organizat şi a coordonat prima Ofertă Publică Iniţială de la Bursa de Valori Bucureşti (pentru societatea Electroaparataj S.A.), primul plasament privat al unui emitent român listat la bursă (Imsat S.A.) şi a făcut parte din consorţiul care a oferit consultanţă Guvernului României pentru privatizarea cu succes a celui mai mare producător român de oţel – Sidex S.A.

De asemenea, a coordonat un număr semnificativ de oferte publice de cumpărare în numele unor clienţi, societăţi multinaţionale, printre care: Campofrio Alimentacion (Spania), Trinity Industries Inc. (SUA), Arcelik S.A. (Turcia), Lafarge S.A. (Franţa), Impress S.A. (Franţa), CIE Berriz (Spania).

Echipa Practicii Pieţe de capital din cadrul NNDKP este implicată în tranzacţii de anvengură, acordând asistenţă atât investitorilor instituţionali interesaţi în derularea unor proceduri complexe pe piaţa din România (de la IPOs la finanţări structurate) cât şi unor companii româneşti, interesate să facă marele pas al listării pe o piaţă reglementată locală şi/sau pe o bursă străină. Cel mai recent exemplu este implicarea NNDKP în oferta publică iniţială de vânzare de acţiuni pentru listarea Transgaz S.A., în calitate de consultant juridic al intermediarului.

În condiţiile unei pieţe tot mai sofisticate, a cărei dinamică se desfăşoară pe mai multe paliere, serviciile juridice integrate acordate de NNDKP în domeniul pieţei de capital îmbină asistenţa avocaţilor specializaţi cu perspectivă operaţională a practicianului având experienţa serviciilor de intermediere complexe.

Despre Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen

În prezent firma are o echipă formată din 90 de avocaţi, un staff de 65 de angajaţi, birouri la Bucureşti, Timişoara şi Braşov şi oferă servicii de avocatură complete companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

Irina Melecciu
Director Marketing şi Comunicare
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
Attorneys & Counselors
Tel: (40-21) 20 11 200
Fax: (40-21) 20 11 210

irina.melecciu@nnkp.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nestor-nestor-diculescu-kingston-petersen/fostul-presedinte-al-efg-eurobank-securities-se-alatura-echipei-nndkp