Contabilii considera “controalele de TVA” ca fiind subiective si cu scop precis

Cluj-Napoca - 8 ianuarie 2009

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate

Cluj-Napoca, 8 ianuarie. www.contzilla.ro – site-ul contabililor descurcareti, a derulat in perioada 1 decembrie 2008 – 7 ianuarie 2009, un sondaj de opinie pentru a afla cum vad acestia controale pentru rambursarea TVA-ului datorat de catre stat companiilor.

Importanta sondajului este cu atat mai mare cu cat, in plina criza financiara, toate companiile din tara au nevoie, mai mult ca niciodata, de lichiditati pentru a plati salariile si pentru a-si continua activitate.

Raspunsurile vizitatorilor site-ului www.contzilla.ro la acest sondaj releva ca in randul contabililor, controalele in urma carora statul ar trebui sa decida rambursarea TVA-ului, sunt considerate subiective si avand inca de la inceput un singur obiectiv precis – diminuarea sumelor ce trebuie rambursate de catre stat.

Mai mult, un procent foare mic de contabili, considera ca aceste controale sunt “obiective si bine intentionate” – procentul acestora este de doar 16% din totalul respondentilor.

Ierarhia exacta a raspunsurilor la intrebarea sondajului – “Cum considerati controalele ‘rambursare TVA’?”, arata dupa cum urmeaza:
- Sunt obiective si bine intentionate - 16%
- Insista prea mult pe aspecte de suprafata – 15%
- Sunt exagerat de exigente - 12%
- Au scopul precis de creste veniturile bugetare - 57%

Despre Nord Vest Consult

Sondajul a fost realizat realizat prin acordarea libera vizitatorilor site-ului www.contzilla.ro a posibilitatii de a raspunde la intrebarea “Cum considerati controalele ‘rambursare TVA’?”; un vizitator a avut posibilitatea de a participa o singura data la sondaj. Numarul total al respondetilor a fost de 75.
Echipa www.contzilla.ro contzilla.ro@gmail.com
contzilla.ro@gmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/nord-vest-consult/contabilii-considera-controalele-de-tva-ca-fiind-subiective-si-cu-scop-precis