Cum purificam aerul din birou folosind plante decorative

BUCURESTI - 8 august 2013

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Banci / Asigurari, IT&C, HR, CSR

Live site

In anii 1970, Bill Wolverton de la NASA realiza experimente pentru a afla care plante decorative naturale ar putea fi trimise in spatiu pentru a improspata aerul de pe statiile spatiale. Atunci, el a descoperit ca plantele decorative la ghiveci fac mai mult de atat, inlaturand toxinele si otravurile din aer care pot provoca alergii sau boli.

plante-decorative-birou-spatiphyllium

“We are made for loving. If we don’t love, we will be like plants without water.”

Desmond Tutu

Imaginati-va ca investiti intr-un mic robot verde care v-ar purifica aerul din casa, v-ar binedispune si ar avea grija de sanatatea dumneavostra. Mai mult, imaginati-va ca o astfel de inventie v-ar consta doar cateva zeci de lei si ca ea s-ar putea gasi in mai toate supermarketurile. Nu-i asa ca ati achizitiona imediat cel putin un astfel de „robotel”?

Experimentele NASA cu plante la ghiveci

In anii 1970, Bill Wolverton de la NASA realiza experimente pentru a afla care plante decorative ar putea fi trimise in spatiu pentru a improspata aerul din statiile spatiale. Atunci, el a descoperit ca utilizand plante decorative se obtine mai mult de atat: se inlatura toxinele si otravurile din aer care pot provoca alergii sau boli.

In cele din urma, Wolverton a parasit NASA si a inceput sa cerceteze efectele plantelor decorative ornamentale la ghiveci asupra toxinelor ce se gasesc in case si alte spatii inchise. In urma cercetarilor el a constatat ca folosind plante decorative nu numai ca se elimina toxinele din aer dar se anihileaza si fungii si bacteriile.

Cat de eficiente sunt amenajarile cu plante la ghiveci in purificarea aerului?

Mai exact, concluzia lui a fost urmatoarea: in spatiile de interior in care se gasesc multe plante decorative de interior aerul este cu 50 sau chiar 60 de procente mai curat, fiind lipsit de bacterii si toxine, comaparitiv cu spatiile lipsite de plante decorative la ghiveci.

Cate plante la ghiveci ar trebui sa detin la birou?

Studiile lui Wolverton  au sugerat ca o singura planta la ghiveci la fiecare 9 metri patrati asigura o oarecare protectie impotriva daunatorilor din aer.

Cele mai des intalnite substante chimice din case includ formaldehida, benzenul și tricloretilena. Unele plante decorative la ghiveci sunt mai eficiente ca altele in inlaturarea anumitor substante toxice. De exemplu, philodendronul si planta paianjen elimina cantitati mari de formaldehida, pe cand iedera sau dracaena anihileaza un nivel mare de benzen. In aceeasi ordine de idei, Spatiphylliumn - Crinul pacii are grija sa scada nivelul de tricloretilena din incapere.

Totusi, daca nu stiti exact ce fel de plante decorative la ghiveci ar trebui sa aveti in birou pentru a imbunatati aerul pe care il respirati, atunci tineti minte ca orice planta decorativa de interior are puterea de a inlatura „pericolele” din aer.

Gasiti mai jos lista „roboteilor verzi” - a plantelor decorative de interior pe care va puteti baza pentru purificarea aerului din incaperi.

Plante decorative la ghiveci care purifica aerul din incaperi:

Areca (Chamaedora seifritzii)

Ficus benjamina

Dracaena

Spatiphyllium (crinul pacii)

Philodendronul urechi de elefant (monstera)

Scindapsus aureus (epipremnum)

Planta paianjen (chlorophytum elatum)

Feriga (nephrolepis obliterate).

GREENATWORK ofera pe piata romaneasca servicii specializate de peisagistica de interior cu plante decorative de interior. Fie ca este vorba despre amenajarea spatiilor de birouri cu plante naturale, sau despre ingrijire plante decorative, GREENATWORK este alegerea nr.1 pentru ca plantele tale de interior sa fie pe maini bune!

Despre plante-decorative

Greenatwork este primul departament specializat in servicii de ingrijire plante decorative ornamentale de interior din Romania si activeaza din anul 2002. Este parte a Hollandia Green SRL si ofera servicii pentru plante decorative ornamentale:
- ingrijire plante decorative in birouri (intretinerea curenta a plantelor);
- transplantarea plantelor decorative si toaletarea periodica a plantelor decorative ornamentale;
- consultanta pentru amenajari de interior cu plante decorative.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/plante-decorative/cum-purificam-aerul-din-birou-folosind-plante-decorative