binnno.com anunță cȃștigătorii competiției virtuale de pitch-uri, cu premii în valoare de peste 20.000 EUR si burse in Silicon Valley

BUCURESTI - 30 iunie 2023

Comunicat tip General in Tehnologie

binnno.com, o platformă de matching și hub virtual pentru inovaţie dezvoltată de compania românească de software 2webservices, a anunţat câștigătorii competiţiei virtuale de pitch-uri pentru startup-uri high-tech, care a avut loc în platforma proprie in 27 iunie 2023. Marele premiu este o bursă în programul de pre-accelerare în Silicon Valley al Draper University, SUA, în valoare de 12.000 USD și a fost câștigat de One Learning, o companie EdTech fondată de Ioana Axinte.

Binnno Virtual Lab

Competiția a fost lansată de Andreea Avramescu, co-fondatoarea binnno, cu scopul de a conecta fondatorii cu resursele ecosistemului - de la mentori și servicii de consultanță la oportunități de investiții și accelerare. În competiție s-au înscris 17 companii high-tech internaționale din diverse domenii, inclusiv AI, VR/AR, Robotică, Blockchain. La eveniment au participat și consultanți cu experiență în inovație și modele noi de business, investitori și mentori.

Competiția a avut două etape. În prima etapă a avut loc precalificarea, ȋn care organizatorii au evaluat echipa, piața, potrivirea problemei și a soluției, inovația și sustenabilitatea, modelul de afaceri, pregătirea pentru investiții, produsul prezentate de startup-urile ȋnscrise. Din cele 17 echipe ȋnrolate, doar 10 s-au calificat pentru competiție, din care 8 au confirmat participarea în competiție. Etapa finală a avut loc pe 27 iunie, când startup-urile și-au prezentat pitch-urile în fața juriului într-un mod unic, virtual, care a analizat prezentările acordȃnd o atenţie deosebită pentru MVP (produs minim viabil) cu funcționalități în derulare, barometrul de inovație și sustenabilitate, roadmap, colaborarea în echipă și entuziasmul membrilor.

Juriul a fost compus din manageri de programe de accelerare și experți internaţionali din industrie: Roxana Lupaşcu, Innovation & Growth Consultant, Magurele Science Park Association, Romania; Daniela Quintero, Head of Admission Draper University, SUA; Mohammad Mustafa Hassan, Growth Operations and Programs DraperU, Startup Acceleration, Venture Capital, Operations,  SUA; Andrei Buzatu, Director of International BD AngelouEconomics & International Accelerator, USA; Theodor Alexandru Genoiu, Investment Manager, RocaX, Romania; Paul Mbua, WBAF IP, Business Development Expert, Investment Expert, Camerun. Juriul a fost condus de Andreea Avramescu, fondatoarea binnno

Cȃștigătorii competiţiei virtuale de pitching:

Locul I – One Learning. EdTech. Fondator: Ioana Axinte. Câștigătoarea Bursei finanțate 100% de programul de pre-accelerare din Silicon Valley la Draper University, în valoare de 12.000 USD, este One Learning, o aplicație cu activități și jocuri practice și personalizate (off-screen) pentru părinți și copii, prin intermediul căreia copiii își dezvoltă abilități esențiale (socio-emționale, fizice, cognitive, creative și de limbaj) pentru școală și viață. Compania este în proces de strângere de fonduri. https://onelearning.app/ro

Locul II – NeuroReVive. MedTech/DeepTech. Fondator: Adrian Fechete. Draper University a anunțat last-minute că sunt impresionați de această soluție și vor să ȋi acorde fondatorului o bursă parțială de peste 75% ȋn programul de pre-accelerare în Silicon Valley la Draper University. Tot el a câștigat și un pachet de servicii web din partea 2web services, ȋn valoare de 5.000 EUR.

NeuroReVive dezvoltă un dispozitiv inovator de recuperare cu control neuronal, conceput pentru pacienți cu leziuni nervoase centrale și periferice la nivelul mâinii, având ca scop refacerea și îmbunătățirea funcționalității acesteia. Compania este în proces de strângere de fonduri. https://neurorevive.eu/

Locul III - Nightz. EventTech. Fondator: Darius Marian Filip. Cȃstigător al unui pachet de servicii de expertiză oferite de consultanţii ecosistemului binnno plus alte beneficii timp de 12 luni în platformă, ȋn valoare de 580 EURO.

Nightz este o platformă de socializare care aduce împreună organizatorii de evenimente, petreceri și participanţii, cu scopul de a îmbunătăți planificarea ieșirilor în oraș. Compania a atras în 2022 finanțare de tip pre-seed. https://nightz.app/

"Participarea la competiția virtuală a fost super. Platforma ne-a oferit o scenă virtuală pentru a ne prezenta viziunea, produsul și potențialul unei audiențe globale la care altfel nu am avea acces. Cred că binnno va deschide multe alte uși și conexiuni pentru fondatorii aflați în stadii incipiente, oferindu-le posibilitatea să înveţe ș să se conecteze cu cei mai buni experți, indiferent de locul ȋn care se află. Obținerea locului 1 este o onoare incredibilă, oferindu-ne expunere și recunoaștere, dar, în același timp, deschizând uși către potențiale parteneriate și oportunități de investiții. Suntem recunoscători întregii echipe de la binnno pentru crearea acestui spațiu," a declarat Ioana Axinte, fondatoarea One Learning, câștigătoarea marelui premiu.

Andreea Avramescu, fondatoarea binnno și iniţiatoarea acestei concept, a adaugat: “Prin binnno ne-am propus să creăm platforma ideală pentru fondatori early-stage, o comunitate alcătuită din consultanți și advisors prin care să accelerăm proiecte inovatoare la nivel local și internațional. Ne dorim să încurajăm liderii să inoveze și am construit acest ecosistem de afaceri deoarece suntem convinși că oamenii pot realiza lucruri remarcabile într-un context adecvat. Continuăm să căutăm tineri fondatori, consultanți și mentori în tehnologie care sunt pregătiți să-și transforme munca în impact.”

Toţi fondatorii participanţi ȋn competiţie vor fi primi din partea organizatorilor resurse digitale și vouchere pentru servicii web.

Platforma binnno reunește ȋn prezent peste 90 de consultanţi (o parte dintre ei cu rol de mentori și investitori business angels) și 30 de fondatori internaţionali. Obiectivul binnno este să conecteze fondatori valoroși cu capital și expertiză de înaltă calitate și să devină un canal global de virtual co-working și creștere pentru startup-uri, consultanţi și investitori. Proiectul este sprijinit de parteneri strategici: Măgurele Science Park, Draper Ecosystem Silicon Valley, și partenerul tehnologic brazilian deskMy Metaverse for work.

www.binnno.com

Taguri: binnnno
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pressence-communications-and-branding/binnno-com-anunta-c-stigatorii-competitiei-virtuale-de-pitch-uri-cu-premii-in-valoare-de-peste-20-000-eur-si-burse-in-silicon-valley