2000 de noi locuri de veci în Cimitirul sibian

Sibiu - 17 iunie 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Este vorba despre locuri create prin desfiinţarea unor sere degradate, în zona dezafectată fiind spaţiu pentru câteva mii de locuri de înhumare.

În Cimitirul Municipal a început concesionarea de noi locuri de veci. Este vorba despre locuri create prin desfiinţarea serelor degradate, în zona dezafectată fiind spaţiu pentru câteva mii de locuri de înhumare.
Primarul Klaus Johannis a analizat încă din februarie posibilitatea de dezafectare a serelor degradate, cu scopul creării de noi locuri de veci. Lucrările au început în primăvară, cu realizarea de alei, care acum sunt balastate şi urmează să fie asfaltate, rigole cu tuburi metalice pentru captarea apelor pluviale, crearea de alei pentru delimitarea locurilor şi a unui podeţ pentru trecerea maşinilor.
Se lucrează în paralel la marcarea câmpului şi se estimează că se vor crea circa 2000 de locuri de veci, care, conform legislaţiei locale, se vor cesiona pe 25 de ani.
Concesionarea a început în această săptămână. Solicitanţii trebuie să depună o cerere la Cimitirul Municipal şi, în baza unui aviz de construcţie, trebuie să amenajeze locul în trei luni de zile. Costul unui loc simplu este de 4,4 milioane lei.
Pe de altă parte, de o lună rulează deja programul de evidenţă pe calculator a locurilor de înhumare şi a deţinătorilor. Programul se află într-o perioadă de probă, iar angajaţii de la Relaţii cu publicul, care au fost instruiţi ca să îl folosească, sunt mulţumiţi şi spun că programul funcţionează foarte bine. În această perioadă se fac mici retuşuri, acolo unde se consideră că pot fi aduse îmbunătăţiri. Rularea programului a dus la eficientizarea relaţiei cu cetăţenii.

Despre Primaria Municipiului Sibiu

Biroul de presa al Primariei Sibiu
0269.208.800
press@primsb.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/primaria-municipiului-sibiu/2000-de-noi-locuri-de-veci-in-cimitirul-sibian