NUREMBERG TOY FAIR 2017

Targoviste - 13 februarie 2017

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Internet

Nuremberg Toy Fair. Nurnberg Spielwarenmesse. Targul de Jucarii de la Nurnberg (Germania). www.101jucarii.ro si www.101figurine.ro - vizitatori constanti ale ultimelor 5 editii ale Targului – locul perfect pentru ne informa si a ne documenta, a contacta si a.... contracta. Impartasim cu voi pareri 

NUREMBERG TOY FAIR 2017
 101jucarii si 101figurine vizitatori constanti ai Targului de Jucarii de la Nurnberg  

www.101figurine.ro

Nuremberg Toy Fair. Nurnberg Spielwarenmesse. Targul de Jucarii de la Nurnberg (Germania). Toate denumirile de mai sus ale acestui mega-eveniment desfasurat intre 1 – 6 februarie 2017 sunt corecte si utilizate de catre participanti – expozanti sau vizitatori. In cea de a doua categorie ne-am incadrat si noi,  www.101jucarii.ro si www.101figurine.ro, vizitatori constanti ale ultimelor 5 editii ale Targului – locul perfect pentru ne informa si a ne documenta, a contacta si a.... contracta.

Despre traditia targurilor si reputatia artizanilor-mestesugari din Nurnberg in confectionarea jucariilor am mai scris in comunicate sau pe blogurile noastre in urma vizitelor precedente. Ambele s-au schimbat enorm din Evul Mediu, acolo unde isi gasesc inceputurile. Ambele au evoluat, atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere conceptual. Nurneberg Toy Fair este cel mai important eveniment in domeniu din lume, iar editia din 2017 a insemnat un spatiu expozitional cu pavilioane moderne de multe zeci de mii de metri patrati, a insemnat aproape 3.000 de firme expozante si 100.000 de vizitatori. A mai insemnat 1 milion de produse expuse, cu 75.000 mai multe decat in 2016.

Din acest 1 milion de exponate, o parte insemnata – dar nu majoritara! – sunt jucariile, „obiecte cu care se joaca copiii”, conform Dexonline. Pavilioanele destinate „obiectelor care servesc la jocul copiiilor” ocupa doar o treime din intinderea Targului. De la Spieltiere la Living Puppets, de la plusuri mici si pufoase pana la animale – ursi, struti si girafe, printre altele – in marimile lor naturale, de la multitudinea de lumi pe care LEGO te indeamna sa le construiesti pana la multimea diversa a personajelor din lumile Disney, toate acestea au facut-o pe colega mea (aflata la a cincea vizita anuala consecutiva!) sa exclame: „E magnific targul asta”!

Dar Toy Fair din 2017 a oferit cu mult mai mult decat... toys, asa cum si „toy” poate insemna cu mult mai mult decat un obiect pentru jocul copiilor. Hobby-urilor le este consacrata aproximativ o alta treime a Targului. Un hobby poate incepe in copilarie, se poate dezvolta in tinerete/maturitate si poate tine intreaga viata. Ne place sa colectionam, ne place sa construim, ne place sa participam la curse, ne place sa conducem orase, gari sau ferme. De toate acestea se ocupa cu un inalt nivel de profesionalism machetele, trenuletele cu linii ferate si alte elemente complicate ce dezvaluie migala si perfectiunea in cele mai mici detalii, dioramele, boardgames, accesoriile pentru outdoor games. Liebe zum Detail a celor de la Brawa si rigoarea germana a celor de la Minichamps concureaza strans cu tuningul personalizat al machetelor de la Aoshima. Chiar vreti sa vedeti pana unde merge detaliul? Nicio problema! Langa o macheta construita la scara mica gasim pentru comparatie si camionul Mercedes pe care il reprezinta. Camionul Mercedes, cel cat se poate de mare si de real!

3/3. Cu alte cuvinte, bine am gasit universul action toys! Si daca ne permiteti sa ne laudam cu faptul ca intr-o farama (absolut invizibila, dealtfel!) a acestui univers locuieste si www.101figurine.ro, atunci putem spune ca in aceasta sectiune a Targului ne-am simtit ca acasa. O casa noua, mare, plina de premiere, prototipuri, lansari exclusive, prezentari si prezente ce iti luau ochii (si mintile!) Produsele Pop! ale americanilor de la Funko – asupra carora vom reveni in detaliu pe blogul nostru – sunt relativ noi pe mainstream, asa cum noua este si categoria noastra care include aceste figurine mici si haioase de 6-15cm. Sunt pentru toate varstele: copii, teenagers si adulti. Dar produsele lor premium – unele exponate lansate in premiera, in jurul carora se soptea „around 300 $/piece” - sunt doar pentru unii dintre colectionarii impatimiti! Diversitatea si multitudinea licentelor preluate este absolut inimaginabila, dar acestea nu sunt doar un apanaj al celor de la Funko. Eroi si super-eroi, action-figures si statuete, produse high end si accesorii fantastice din aceasta character world, una infinita si prezentata intr-o cascada multicolora de sunete si lumini, am regasit si la standurile multor producatori de renume: NECA, Gaya Entertainment, Kotobukiya, Sideswow Collectables. Iar cateva fragmente expuse in acele standuri, in curand, la www.101figurine! Acesta a si fost dealtfel scopul principal al vizitei noastre la Nurnberg.

A patra....treime. Da, e ceva in neregula cu numaratul, dar....oricum nu prea avem ce spune aici. „Aici” inseamna un alt targ in interiorul Targului, desfasurat intr-un pavilion separat (si cel mai inalt!) „Aici” inseamna Olimpul lumii jucariilor, unde corporatiile gigant, valorand multe miliarde fiecare – LEGO si Mattel, Hasbro sau Tomy – isi fac prezentarile exclusiviste in fata clientilor atent selectionati si pregatiti sa semneze contracte de zeci de milioane de dolari, euro sau lire sterline. OK, deci nu e de noi.....

Asa ca ne-am intors acasa. Uimiti si incantati, cu multe raspunsuri dar si cu multe intrebari, dintre care una dorim sa v-o impartasim. Acum doi ani, eram intampinati la Targ de catre eroii Avengers din Marvel Universe, Hulk, Iron Man si Captain America, cu totii pregatiti de lupta si cu totii reprezentati prin figurine in marimie naturala. In 2016 am fost gardati in mod solemn de catre soldatii si razboinicii eroi din Star Wars. Acum cateva zile, la despartire, Ben 10 ne zambea prietenos de langa masina de curse Carrerra, una confectionata la scara 1/1 din mii de alte masinute de cursa.... Carrera! Oare cine urmeaza? E o intrebare pentru aproximativ....360 de zile. Iar raspunsul? La Nuremberg Toy Fair 2018, evident! :)

Despre Ralmida Com SRL

Magazinul online www.101jucarii.ro - magazinul personajelor tale preferate!
Magazinul online www.101figurine.ro - magazin dedicat colectionarilor de action figures & collectables!