SPRE ASIA FEST

Targoviste - 21 noiembrie 2017

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Internet

Asia Fest va invita in perioada 24-26 noiembrie la Romexpo pentru o variata si bogata incursiune culturala in lumea acestui vast continent. Iar 101Jucarii/101Figurine – in calitate de participant si expozant – va invita la Asia Fest!

101Jucarii/101Figurine va invita la Asia Fest!

101jucarii/101figurine

Asia: cel mai intins, cel mai divers, cel mai fascinant si, totodata, cel mai misterios continent. Nu trebuie sa fii geograf sau explorator ca sa fi auzit de bucataria chineza, de vechile civilizatii indiene, de opulenta Hong Kong-ului sau de rafinatele obiceiuri traditionale japoneze. Asia este o colectie de culturi izvorate inca din timpurile antice si in acelasi timp un mix fabulos de civilizatii. Iar Asia Fest, „primul festival din Romania dedicat promovarii valorilor culturale ale continentului asiatic”, va invita sa vedeti, sa testati si sa gustati din toate acestea.

Asia Fest si-a deschis portile pentru prima data in anul 2013 si se afla in prezent la a cincea sa editie. Prin expozitii si spectacole, prin workshop-uri, prezentari si degustari, festivalul si-a castigat un binemeritat renume in randul publicului larg. Anul acesta, la evenimentul desfasurat intre 24 si 26 noiembrie in Pavilionul C3 al Complexului Expozitional Romexpo din Bucuresti, oaspetele special – dar nu exclusiv - va fi cultura chineza. Iar alaturi de alti expozanti, 101Jucarii/101Figurine va fi prezent, incercand sa expuna o mica particica din fascinatia (pop) culturii contemporane a Japoniei, o mica particica din lumea manga/animes.

Prezenta manga/animes la Asia Fest nu este una in premiera, asa cum nici prezenta www.101jucarii.ro si a www.101figurine.ro la evenimentele offline, cele din lumea „reala”, nu este una inedita, solitara. Inca de la prima editie Asia Festdesfasurata la Sala Dalles in anul 2013 – universul manga si al personajelor sale s-a lasat descoperit in cadrul unui atelier ce s-a bucurat de succes si a atras numerosi fani. De asemenea, pe langa prezenta constanta a 101Jucarii/101Figurine la toate editiile East European Comic-Con (EECC) Bucuresti, produsele noastre – de la haioasele jucarioare de plus pana la razboinicii Gundam/Japanese Robots - expuse cu ocazia unor evenimente cu un profil mai restrans si dedicate in principal iubitorilor pop-culturii japoneze (Nijikon) au starnit admiratie in randul acestora - amatori si colectionari de jucarii, figurine si statuete sau fani ai jocurilor video si cosplay.

Manga – revistele cu benzi ilustrate (omologul comics-urilor americane), aparute in Japonia postbelica, realizate cu cu umor specific si continand elemente artisitice traditionale nipone – au cucerit rapid toate categoriile de varsta si sociale japoneze. La randul lor, animes – serialele animate TV realizate dupa episoadele manga se bucura in prezent de un succes enorm, nu doar in Japonia sau in Asia, ci pe aproape toate meridianele. Prin exportarea si raspandirea la nivel global a manga/animes, faima culturii populare a arhipelagului nipon atinge un nivel comparabil cu cel al mult mai traditionalelor karate, sado (ceremonia ceaiului) sau ikebana (tehnica artistica de aranjare a florilor).

Eroii japonezi - animati in seriale TV, filme de lung metraj sau jocuri video si reprezentati sub diferite forme, marimi si culori prin numeroase jucarii, figurine si statuete vor fi prezenti si ei, incepand cu personajele indragite de copii pana la personajele urmarite de cei care au depasit de mult anii copilariei.

Asia Fest, editia aniversara de anul acesta, se va deschide in dimineata zilei de vineri, 24 noiembrie, iar pe parcursul a 3 zile interesante si intense va aduce in fata publicului, la Bucuresti, o mica bucatica din cultura acestui mare continent. Ne alaturam si noi - 101Jucarii/101Figurine – invitatiei organizatorilor evenimentului si va asteptam cu bucurie sa participati si sa ne vizitati!

Despre Ralmida Com SRL

Magazinul online www.101jucarii.ro - magazinul personajelor tale preferate!
Magazinul online www.101figurine.ro - magazin dedicat colectionarilor de action figures & collectables!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ralmida-com-srl/spre-asia-fest