EuropaCup Romania 2014

BUCURESTI - 11 septembrie 2014

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sport

Prima editie EuropaCup gazduita de Romania in perioada 29-31 august a strans la start peste 40 de sportivi din Romania, Moldova, Bulgaria, Grecia, Israel si Franta. Cele trei zile dedicate primei editii a EuropaCup, care a avut loc pe Lacul Siutghiol, au totalizat sapte regate dintr-un total de opt programate, ultima regata de duminica fiind anulata din pricina vantului foarte slab.

De la stanga la dreapta: Robert Penciu, Florin Chelaru, Bojan Glen, Radu Zitti, Jean Luc Michon, Razvan Paslaru, Cristian Daianu, Florin Olteanu, Robert Sabin

Importanta evenimentului international a fost o provocare pentru Asociatia Romana de Clasa Laser , organizarea fiind pusa la punct in cele mai mici detalii.

Ceremonia de deschidere a avut loc la Marina Surf in prezenta Presedintelui Eurilca - Jean Luc Michon, a Presedintelui Federatiei Romane de Yachting - Robert Penciu, a Presedintelui Asociatiei de Clasa Laser din Romania - Radu Zitti si a vice-primarului din Navodari, Florin Chelaru.

Principal Race Officer a fost Bojan Gale, proaspat intors de la Mondialele de Laser din China iar judecatori au fost slovenul Sven Uros si Bararu Robert din Romania.

Seara s-a incheiat cu un spectacol pe plaja unde la lumina facliior o trupa de percutionisti a acompaniat dansul celor mai dragute iele. A doua zi barcile au fost lasate la apa din fata complexului Scoica Land, velele fiind umflate de un vant moderat intreaga zi.Competitia s-a desfasurat sub atenta supraveghere a presedintelui eurilca si a celorlalti oficiali iar indrumarile si sfaturile lor au fost de folos atat competitorilor cat si organizatorilor.

La sfarsitul celor trei zile de concurs aprecierile au fost unanime iar speranta in relansarea yachtingului romanesc atat in competitii cat si pentru competitori incepe sa devina o certitudine. Radu Zitti, Presedintele Asociatiei de Clasa Laser din Romania a declarat: “Prin gazduirea acestei Cupe de nivel european la Navodari am vrut sa aducem mai aproape de sportivii din Romania un concurs organizat la standarde internationale, cum nu s-a mai facut pana acum in yachting.”

In urma celor observate  in modul de organizare si desfasurare a acestei prime editii de EuropaCup, presedintele Eurilca  incurajeaza Asociatia de Clasa Laser din Romania pentru continuarea organizarii competitiilor de EuropaCup dar si in depunerea candidaturii pentru organizarea unui Campionat European. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fara sprijinul sponsorilor:

Apa NOVA, sponsor principal care s-a implicat financiar si logistic

Carefour, responsabil cu hranirea atletilor si a echipei tehnice pe toata durata competitiei

Coca-Cola, care a potolit setea celor implicati in acest eveniment

Algabeth, implicat financiar si furnizor al postamentului trofeelor

Stericycle, Dental As, Parker Randall, Mation alaturi de noi atat financiar cat si fizic ca suporteri si voluntari

Multumim partenerilor media care au imprastiat vestea ca Romania renaste pe harta yahtingului: Digi 24, Litoral TV, Evenimentul Zilei, RoRace, Yacht Expert.

Multumim in mod deosebit gazdelor noastre Marina Surf, care ne-a sprijinit in organizarea evenimentului, ne-a pus la dispozitie locatia si a facut tot posibilul ca toata lumea sa se simta bine, si Scoica Land ca anfitrion al secretariatului evenimentului, pentru parcarea barcilor si facilitarea accesului la lacul Siutgiol.

Irina Zittiirina@lasersailing.ro

Despre Romanian Laser Class Association

Scopul Asociatiei este sa promoveze, sa dezvolte, sa incurajeze, sa organizeze si sa coordoneze concursurile si navigatia cu ambarcatiunile cu vele din clasa Laser in Romania.

Taguri: laserstandardyachtingregataradialeuropacup
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/romanian-laser-class-association/europacup-romania-2014