LiveHosting deschide ce de-al II-lea centru de date in Timisoara

Timisoara - 16 iunie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Pentru a acoperi planul de dezvoltare pentru urmatorii ani si datorita tendintei firmelor din Romania de a-si migra serverele, aplicatiile si website-urile din strainatate in Romania, LiveHosting a investit si a deschis cel de-al II-lea centru de date din Timisoara, acesta fiind localizat intr-o cladire de maxima securitate.

LiveHosting deschide ce de-al II-lea centru de date in Timisoara

Centrul de date are urmatoarele caracteristici:

- Conditii de siguranta fizica a serverelor si a echipamentelor de alimentare cu energie electrica aferente unei unitati critice de importanta nationala;
-Rezistenta la cutremur de maxim 8.5 grade Richter;
-Sistem de alimentare cu energie electrica ce poate garanta o disponibilitate de 99.9999% conectat la doua statii de transformare si protejat cu 4 surse de alimentare neintreruptibile industriale de 40KW fiecare si un generator de curent de 140KW;
- Multiple legaturi de fibra optica si peering privat cu mai multi operatori telecom semnificativi din Romania;
- Protectii nedistructive impotriva calamitatilor locale precum ar fi inundatiile, incendiile;
- Usi de acces metalice securizate cu acces controlat;
- Sistem de climatizare redundant industrial adecvat HVAC;
- Multiple sisteme de control si supraveghere video;
- Rack-uri metalice 42U;
- Suprafata de 120 de metri patrati;
- ISO 9001 - Calitate
- ISO 14001 - Mediu
- ISO IEC 27001 - Securizarea informatiilor

Odata cu deschiderea noului centru de date, LiveHosting si-a diversificat oferta de servere dedicate oferind spre inchiriere mai multe tipuri de servere de brand precum Dell, HP, IBM sau Fujitsu-Siemens. Deasemenea serviciile de colocare servere si echipamente IT sunt disponibile prin cadrul a patru tipuri de abonamente. Mai multe detalii despre servicii de colocare se pot gasi la http://www.livehosting.ro/Datacenter/Colocare/ .

'Consider ca deschiderea noului centru de date este un moment oportun pentru companiile care doresc sa isi reduca costurile cu inchirierea serverelor dedicate gazduite in centre de date din strainatate sporind totodata viteza de acces prin internet a website-urilor si serviciilor acestora' - spus Dan Petru, director general a LiveHosting Datacenter S.R.L..

Despre SC LIVE SOFT SRL

LiveHosting este in prezent cel mai dezvoltat provider de hosting pe servere Microsoft Windows Server din Romania oferind servicii de Microsoft Hosted Exchange, Microsoft Hosted SharePoint si Microsoft Hosted Dynamics CRM de cativa ani si fiind primul provider din Romania care a furnizat abonament de hosting cu suport pentru ASP.NET 4.0.
Dan Petru - Director General
LiveHosting Datacenter
Mobil: 0721771786
www.livehosting.ro