Food Service Industry Forum la a doua editie

BUCURESTI - 19 mai 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Bucuresti, 16 mai 2007
Competitia pe plan intern intre restaurante este inca foarte redusa, au conzluzionat participantii la Food Service Industry Forum, eveniment al Food & Bar Magazine.

Food Service Industry Forum la a doua editie

Evenimentul anului in food service, organizat de Food & Bar Magazine in parteneriat cu Top Horeca, Ursus Breweries, Elite Cafe si AirOne, a reunit manageri de locatii horeca din Bucuresti si din tara, dar si furnizori de produse sau servicii pentru Horeca. Temele de discutie au vizat situatia industriei Food Service din Romania, problema resurselor umane, importanta vinului in restaurant si accesarea fondurilor europene.

In prima sectiune a forumului, moderatorul acesteia, Redactorul sef al Food & Bar Magazine, Tiberiu Fueriu, i-a provocat pe invitatii sai, Valentin Vernea (National On Trade Channel Manager URSUS Breweries), Andrei Iordache (consultant Visionwise), Razvan Blid (directorul general al CHR Consulting) si Cristi Nicolae (director operatiuni Trotter Restaurant) la o discutie pe marginea stadiului de dezvoltare a sectorului horeca local. Au fost atinse probleme legate de nivelul chiriilor spatiilor comerciale, nivelul concurentei intre locatii si calitatea ofertei pentru consumator, dezvoltarea companiilor locale sau intrarea pe piata a brandurilor straine.

Punctul forte al acestei sectiuni l-a constituit studiul prezentat de consultantul Visionwise, Andrei Iordache, care a definit evolutia pietei horeca din punct de vedere al cifrei de afaceri si al numarului de locatii. De asemenea, studiul a cuprins date relevante despre consumatorul roman si prognoze pentru perioada urmatoare.

Cea de a doua prezentare sustinuta de Razvan Blid (director general CHR) a punctat particularitatile de francizare in sectorul food service, cu detalii privind importanta alegerii locatiei, a nivelului investitiilor pentru diferite tipuri de afaceri si a politicii de pret practicate de companiile active pe piata romaneasca.

Pentru cea de-a doua sectiune, dedicata resurselor umane, moderatorul Mihai Maties i-a avut ca invitati pe Dana Popa (HR Director Snack Attack), George Butunoiu (director George Butunoiu Consulting / director restaurant Heritage), Razvan Pirjol (CEO centrul de pregatire THR) si Camelia Buburuz (director HR JW Marriott Bucharest Grand Hotel). Impreuna, acestia ajuns la concluzia ca atitudinea pozitiva a oamenilor care lucreaza in acest sector sau care se pregatesc sa faca acest lucru este un element esential pentru succesul unei locatii. Vorbitorii au fost de acord ca aceasta latura a personalitatii este cel mai important criteriu care trebuie urmarit si incurajat atat in procesul de recrutare de personal cat si ulterior, in dezvoltarea profesionala a unui angajat.

In fine, cea de-a treia sectiune de dezbateri- importanta vinului in restaurant- s-a dovedit a fi un subiect inca foarte sensibil atat pentru furnzorii de vinuri cat si pentru managerii de locatii horeca. Achizitia si prezentarea, politica de pret a locatiilor horeca, metehnele in comercializare sau concurenta intre vinurile de import si cele autohtone au facut ca discutiile sa fie incinse.
In cadrul seminarului Fonduri europene pentru Horeca, au fost prezentate informatii privind modul de accesare a fondurilor structurale nerambursabile alocate tarii noastre. Gabriel Iovu (General Manager, Top Horeca) si Razvan Pirjol (CEO, THR) au venit cu solutii concrete pentru sustinerea financiara a investitiilor in tehnologie si in perfectionarea personalului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-interactive/food-service-industry-forum-la-a-doua-editie