Tuplex Romania – unul dintre liderii pe piata distributiei de mase plastice – a ales ERP si Business Intelligence de la Senior Software

BUCURESTI - 18 martie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Industrie, IT&C, Tehnologie, Internet

Live site

Filiala din Romania a Grupului Tuplex – cel mai mare distribuitor de materiale plastice din Europa Centrala si de Est – a ales solutiile ERP si Business Intelligence de la Senior Software pentru a-si sustine pozitia de lider pe piata romaneasca printr-un control mai eficient al proceselor interne.

Tuplex Romania alege ERP si BI de la Senior Software

Tuplex Romania este parte a Grupului Tuplex, cel mai mare distribuitor de semifabricate din plastic din Europa Centrala si de Est. Grupul detine sucursale in Polonia, Federatia Rusa, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria si Serbia. Pe piata din Romania, Tuplex a intrat in anul 2008 si in prezent are filiale in Bucuresti, Timisoara si Iasi. Compania ofera produse pentru domenii precum cele de productie publicitara, constructii si industrial.

Decizia de implementare a unui sistem integrat de gestiune a afacerii a fost luata dupa 6 ani de existenta pe piata, in care Tuplex Romania a devenit unul dintre liderii din domeniul distributiei de mase plastice. Avand in vedere nivelul de dezvoltare atins, a aparut necesitatea unui sistem care sa contribuie la optimizarea fluxurilor interne de lucru si cresterea productivitatii angajatilor. Mai mult decat atat, managerii au dorit sa obtina un mai bun control asupra costurilor si proceselor comercial-financiare, pentru a sustine extinderea companiei.

"Motivul pentru care am decis ca avem nevoie de o solutie moderna de tip ERP a fost simplu: software-ul pe care il utilizam nu ne putea asigura suportul pentru o dezvoltare sanatoasa a business-ului, pe termen lung. Dinamica de crestere a cifrei de afaceri a impus crearea unor noi proceduri de lucru si imbunatatirea celor existente. De aceea, aveam nevoie de viteza de lucru si acces in timp real la date concrete, centralizate, pe baza carora sa putem lua decizii eficiente si rapide. Pentru a obtine un randament maxim era necesara o solutie software flexibila, adaptabila activitatii noastre.", a declarat doamna Alina Yolcu, Manager General Tuplex Romania

In urma unui proces de analiza a tuturor ofertelor de software disponibile pe piata locala, care a durat aproximativ 6 luni, Tuplex Romania a ales ca partener Senior Software si solutiile oferite de acesta: SeniorERP si SeniorVisualBI. Criteriile avute in vedere la alegerea solutiei ERP destinate managementului activitatii companiei au fost atat de ordin tehnic, precum platforma si arhitectura sistemului, flexibilitatea si scalabilitatea acestuia, cat si cele care tin de imaginea in piata, istoricul, referintele si situatia financiar – economica a furnizorilor de ERP.

"Am luat parte la foarte multe prezentari si am analizat un numar mare de oferte. Criteriile pe care le-am avut in vedere au fost clare si bine puse la punct, iar Senior Software a fost furnizorul care a reusit sa ne convinga ca alaturi vom putea avea o implementare de succes, adaptata cerintelor si nevoilor clar stabilite de la bun inceput. Calitatea oamenilor, seriozitatea, flexibilitatea, profesionalismul si implicarea personala de care au dat dovada in mod special in faza de analiza a proceselor firmei si a nevoilor de customizare ne-au convins ca putem avea impreuna un adevarat parteneriat, bazat pe dorinta comuna de a reusi, pe calitate si respect. Am regasit in echipa Senior aceleasi valori care definesc echipa Tuplex, probabilitatea unui esec fiind practic imposibila.", a adaugat doamna Alina Yolcu.

Conform spuselor doamnei Yolcu, "implementarea unui software ERP integrat fara a avea acces la date centralizate prin rapoarte customizate in timp real nu si-ar fi avut rostul", de aceea Tuplex Romania a ales si sistemul de raportare avansata SeniorVisualBI, dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. Prin intermediul solutiei Business Intelligence, compania urmareste vanzarile in functie de agenti, filiala, judete sau zone geografice, produsele vandute, modalitatile de plata sau cele de livrare, evolutia stocurilor si nu numai. "Un program BI te poate ajuta, ca manager, nu numai sa identifici probleme, dar si sa imbunatatesti indicatori vitali si sa planifici.", a mai spus doamna Alina Yolcu.

Furnizorii Tuplex Romania sunt unii dintre cei mai renumiti producatori de materiale plastice din Europa, precum Bayer, Altuglas, Sabic Innovative Plastics, Heytex, Alcan, Samsung, etc., iar printre produsele care fac parte din portofoliul Tuplex se numara si: placi acrilice (plexiglas), policarbonat celular si compact, placi HIPS, ABS, PET, compozite din aluminiu, materiale textile speciale pentru prelate, copertine, structuri arhitecturale – corturi de mici si mari dimensiuni. De asemenea, compania are o vasta experienta si in domeniul barierelor fonice transparente, furnizand materiale pentru astfel de aplicatii pentru lucrari de infrastructura de mare anvergura.

Despre SeniorERP:
SeniorERP este cea mai noua platforma tehnologica pentru Distributie, Productie, Servicii si Retail:
• Primul ERP din Romania disponibil SaaS
• Primul ERP din Romania disponibil in Azure - solutia cloud de la Microsoft
• Primul ERP din Romania care a incorporat cea mai noua generatie de interfata, pentru a asigura simplitate in utilizare
• Primul ERP din Romania care a incorporat platforma de analiza a datelor Tableau Software - lider mondial in vizualizarea datelor

Pentru mai multe detalii, accesati www.SeniorERP.ro si www.seniorsoftware.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/senior-software-agency/tuplex-romania-unul-dintre-liderii-pe-piata-distributiei-de-mase-plastice-a-ales-erp-si-business-intelligence-de-la-senior-software