Ce este granitul?

BUCURESTI - 25 mai 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Multe persoane au senzatia ca acest material, denumit granit, este un material facut de mana omeneasca. Ei bine, el este defapt o roca.

Ce este granitul?

 

Cei de la www.monumentepremium.ro va explica totul despre acest material.

Roca de granit este renumita pentru duritatea sa si pentru longevitate.

Aceasta duritate a condus la realizarea unor piese precum:

-       blaturi de bucatarie din granit

-       pavaje de granit

-       monumente funerare din granit

-       glafuri din granit  si alte piese din granit

 Granitul este o roca, care are in compozitie granule atat de mari incat pot fi vazute cu ochiul liber. Este de obicei de culoare deschisa si se formeaza prin cristalizarea lenta a magmei. Este alcatuit din cuart si feldspat. Exista de asemenea, cantitati mici de amfibule si alte minerale care apar in granit. Datorita compozitiei sale minerale, granitul poate sa fie de culoare rosie, roz, alba, gri sau cu granule minerale intunecate. Este cea mai populara piatra, deaorece estea cea mai comuna roca, care se gasese pe suprafata Pamantului.

Materialul se foloseste peste tot si il veti vedea la orice pas intr-un oras mai ales. Cele mai mari depozite de granit se gasesc in lanturile muntoase, Atunci cand granitul este expus la suprafata, inseamna ca acest lucru s-a intamplat deoarece pietrele au fost inaltate si rocile sedimentare de deasupra s-au erodat.

Unul dintre cei mai inalti munti de granit din lume, este Kangchenjunga si masoara 8.848 de metri. Kangchejunga impreuna cu varfurile vechine Makalu si Jannu, sunt alcatuiti dintr-o foaie de granit deschis la culoare, groasa de peste 3 km, formata din roci topite adanc in crusta ingrosata a Himalayei

Granitul este o roca radioactiva. La fel ca si multe alte roci naturale, poate sa contina cantitati de uraniu. Acest lucru nu trebuie sa va sperie, deoarece nu este periculos pentru sanatatea oamenilor sau ce a animalelor.

Fiind un material extrem de dur, granitul are o viata indelungata si poate rezista chiar si sute de ani. Tocmai de aceea a fost folosit in toate domeniile, datorita capacitatii sale de a rezista termic, la socuri si in fata intemperiilor vremii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seofy/ce-este-granitul