Durabilitate și calitate în infrastructura feroviară

BUCURESTI - 28 august 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Aceste elemente fac parte din suprastructura căii ferate și sunt plasate de-a lungul șinelor. Ele asigură stabilitate pentru vagoane și locomotive, preluând din greutatea acestora.

Pamirco

Pamirco este aliatul tău numărul unu pentru rețeaua de transport feroviară!

Pamirco

Nu doar trenul contează în siguranța și eficiența transportului feroviar. Infrastructura căilor ferate prezintă niște elemente importante pentru funcționalitatea și siguranța deplasării. Printre aceste componente esențiale infrastructurii feroviare se numără și railway sleepers.

În continuare, poți afla mai multe despre aceste elemente esențiale și beneficiile lor, precum și despre întreținerea acestora și durata de utilizare.

Traverse de cale ferată: Fundamentul esențial al infrastructurii feroviare

Cum traversele de cale ferată stau la baza funcționării transportului feroviar, acestea trebuie inspectate pentru a preveni deteriorarea provocată de acțiunea factorilor externi. Ploaia, insectele și greutatea suportată zilnic sunt doar câțiva factori populari care duc la degradarea treptată a acestor elemente.

Exista însă numeroși factori externi a căror acțiune le afectează în timp și duc la o degradare treptată și ușoară. Totuși, având un rol cheie în structura feroviară, railway sleepers sunt produse conform unor standarde de durabilitate.

În principiu, durata de utilizare a acestor componente în infrastructura feroviară depinde mai ales de materialul din care sunt confecționate. Ele pot fi realizate din:

Lemn;
      Fier;
      Beton;

Traverse de cale ferată din lemn Pamirco: soluție tradițională pentru transportul feroviar

Traversele din lemn au fost si inca sunt folosite, ele fiind primele confectionate. La Pamirco încă sunt produse railway sleepers din lemn, compania avand o experienta de peste 15 ani in prelucrarea lemnului. Aceasta pastreaza traditia fabricii de cherestea de la Mănăștiur, infiintata in 1902.

Desi traversele au inceput a fi realizate si din beton sau fier, cele din lemn inca ofera o serie de beneficii:

Durabilitate naturală: lemnul de calitate superioară folosit rezistă la acțiunea factorilor externi.

Absorbția zgomotului: lemnul are capacitatea de a absorbi sunetele, contribuind la reducerea zgomotului produs de trecerea trenurilor.

Sustenabilitate: Fiind o resursă regenerabilă, lemnul are un impact ecologic redus.

Costuri reduse: cele produse din lemn sunt adesea mai economice decât cele din fier sau beton.

Rezistență: lemnul are o rezistență excelentă în raport cu greutatea sa și asigură suport căilor ferate.

Izolare electrică.

Înlocuirea și întreținerea traverselor de cale ferată din lemn

Pamirco își confecționează produsele din lemn de esență tare, fag și stejar, astfel că ele sunt durabile și rezistă la factorii externi. Durata de utilizare a acestora este estimată la 15-20 ani, dar Pamirco dorește să extindă această durată și impregnează produsele cu creozot de calitate superioară.

Traversele de cale ferată din lemn oferă flexibilitate în proiectare, acestea permitând ajustări rapide în funcție de schimbările de infrastructură și necesitățile liniei ferate.

De asemenea, ele pot fi întreținute ușor. Trebuie inspectate pentru a le cunoaște condiția în care se află, însă pot fi reparate sau înlocuite cu ușurință. Datorită materialului din care sunt produse, aceste acțiuni pot fi realizate fără echipamente speciale.

Servicii și produse excepționale marca Pamirco

Pe lângă traversele de cale ferată normale, Pamirco este de asemenea specializată în producția de:

Traverse pentru poduri;
    Traverse pentru macazuri și încrucișări;
    Cherestea tivită și netivită pentru industria mobilei;
    Panouri asamblate.

În plus, Pamirco poate oferi la cerere orice element din lemn care este inclus în structura căilor ferate. Elementele speciale din lemn pot fi proiectate și produse de companie.

Iar dacă produsele oferite nu erau destul, Pamirco prestează și servicii de impregnare, aburire și uscare artificială. Pentru toate acestea, compania folosește instrumente moderne, asigurând standarde superioare de calitate.

Pamirco: Partenerul tău de încredere pentru produse din lemn în domeniul căilor ferate

Infrastructura căilor ferate se bazează pe calitatea și durabilitatea materialelor pentru a asigura funcționalitate și confort în transport. Nu doar mijlocul de transport propriu-zis este important, ci și ce se află în afara lui și îi influențează deplasarea.

Pamirco este un partener de încredere ce furnizează produse de calitate înaltă și este capabil să ofere elementele necesare căilor feroviare. De aceea compania produce atât produse standard cât și realizate la cerere.

Pentru tradiție, experiență și profesionalism alege Pamirco. Accesează website-ul acestora și intră în contact cu echipa lor pentru a obține tot ce ai nevoie pentru realizarea proiectului tău.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/pamirco/durabilitate-si-calitate-in-infrastructura-feroviara