Finalizarea proiectului ”Sprijin integrat pentru tinerii NEET's din regiunea Sud-Muntenia”, cod SMIS POCU/991/1/3/155059.

BUCURESTI - 28 decembrie 2023

Comunicat tip General in Afaceri

NEI DIVIZIA DE SECURITATE SRL

Sigle

COMUNICAT DE PRESA

Finalizarea proiectului Sprijin integrat pentru tinerii NEET's din regiunea Sud-Muntenia”, cod SMIS POCU/991/1/3/155059.

NEI DIVIZIA DE SECURITATE SRL, cod de identificare fiscal 31718222, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului, sub nr. J40/6934/30.05.2013, cu sediul în localitatea Bucureşti, Intrarea GHIOZDANULUI, Nr. 6A, Sectorul 1, București, România în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului cu titlul ”Sprijin integrat pentru tinerii NEET's din regiunea Sud-Muntenia”, cod SMIS POCU/991/1/3/155059, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa Prioritara: Inițiativa locuri de muncă pentru tineri; Operatiunea: Operațiune compozită OS. 1.1, 1.2;

Contractul de finanțare nr. 16438/30.06.2022 a fost încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin Organismul Intermediar Regional Pentru Programe Europene  Capital Uman - Regiunea Sud-Muntenia.

Obiectivul general al proiectului: cresterea oportunitatilor de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii pentru 375 de tineri NEETs din regiunea Sud Muntenia, prin oferirea serviciilor integrate de masuri active si personalizate de ocupare, cuprinzand mediere, informare, programe de formare profesionala, acordarea de sprijin pentru înfiinţarea de afaceri.

Grupul ţintă al proiectului este format din tineri NEETs şomeri, cu accent pe cei din mediul rural şi pe cei aparţinând minorităţii roma, cu vârsta între 16-29 ani, cu domiciliul sau reşedinţa în Regiunea Sud Muntenia, respectiv judetele: Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa şi Călăraşi, înregistraţi şi profilaţi în prealabil de către Serviciul public de ocupare – SPO ANOFM prin unităţile cu personalitate juridică din subordinea sa aflate în regiunile de dezvoltare eligibile.

Principalele rezultate sunt:

- persoane participante la campania de informare si promovare in randul tinerilor NEETS a proiectului, in vederea selectiei si includerii in grupul tinta al proiectului -

- persoane selectate si inregistrate in grupul tinta apartinand categoriei NEETs, șomeri cu vârsta cuprinsă între 16-29 ani -

- persoane din grupul tinta apartinand categoriei NEETs participante la sesiunile de formare -

- persoane apartinand categoriei NEETs participante la cursuri de formare antreprenoriala -

- persoane apartinand categoriei NEETs, carora li se vor acorda servicii de mediare a muncii -

- persoane apartinand categoriei NEETs, care vor fi sprijinite la identificarea unui loc de munca -

- persoane apartinand categoriei NEETs sprijinite pentru infiintarea afacerii –

Proiectul a  vizat obtinerea de rezultate cu impact la nivel educational, occupational si antreprenorial intrucat pe termen lung lung, iar rezultate obtinute vor contribui in atenuarea efectelor negative de scadere demografica, ale restructurarii economiei actuale si ale necesitatii adaptarii la cerintele tot mai noi ale pietei muncii, reducerea ratei de somaj la nivel local, regional si national, cresterea ratei de ocupare, dar si scaderea gradului de saracie.

DURATA DE IMPLEMENTARE: 18 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 4,931,673.36 lei, din care finanţarea nerambursabilă este 4,770,468.57 lei din valoarea eligibilă , iar valoarea cofinantarii este 161,204.79 lei.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin

Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Informaţii suplimentare se pot obţine la:

NEI DIVIZIA DE SECURITATE SRL: neigguard@gmail.com

Telefon: 0730628610

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/seval-security-srl/finalizarea-proiectului-sprijin-integrat-pentru-tinerii-neet-s-din-regiunea-sud-muntenia-cod-smis-pocu-991-1-3-155059