Lansare proiect european Phaseplit-Two-phase Acid/Gas Anaerobic Reactor for Industrial Wastewater of Food & Drink SME industries

BUCURESTI - 17 martie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Fisiere atasate:

Phaseplit.pdf

Uniunea Europeană investește 1.124.000 € în dezvoltarea tehnicilor și cercetarilor inovative ale consortiului proiectul PHASEPLIT care isi doreste sa optimizeze procesul anaerob din tratarea apelor uzate industriale.
Tratarea apelor uzate este costisitoare,cu cât societatea este mica, cu atat mai scump este sa tratezi 1mc de apă uzată .
Tratamentul anaerobic este o soluție eco-eficientă : biogazul poate fi transformat în energie electrică și termică . Reactoare anaerobe actuale disponibile pe piata sunt bune, dar ele sunt extrem de scumpe pentru IMM-uri.
Potențialul impact economic al PhasepliT se estimează a fi 823 milioane de euro în cinci ani după finalizarea proiectului. PhasepliT va avea , de asemenea,o aplicație potențiala în piețele colaterale (chimică, farmaceutică, textile ) . PhasepliT se așteaptă să aibă o contribuție semnificativă la obiectivele europene de 329 milioane de euro, prin reducerea poluării organice în apele dulci și contribuind la obiectivul european 20% energie din surse regenerabile până în 2020.

IMM-urile isi vor putea permite solutiile PhasepliT datorită unei reduceri de 50 % din costurile de investiții și 30% din costuri de exploatare, datorită dezvoltării unei noi configurație optimizate in două faze și producerii de biogaz, care poate fi valorificat în energie electrică și termică.

Andreea GHINET - Exploitation manager

Industria Alimentara si a Bauturilor este al doilea cel mai mare sector de producție din UE, în care mai mult de 95% dintre companiile din acest sector sunt întreprinderi mici si mijlocii- IMM-uri .

Această industrie este în continuare o sursă principală de poluare cu biodegradabile organice în râurile europene, desi aceasta poluare extrema a apelor uzate trebuie să fie tratata. Mai mult decât atât, IMM-urile din aceasta industrie utilizeaza intens energia electrică și termică (până la 200 kWh / tonă și 3 GJ / tonă, respectiv pentru IMM-uri de dimensiuni medii), astfel economisirea energiei  este o necesitatea acuta pentru a reduce costurile de producție și pentru a compensa creșterea preconizată a prețul materiilor prime agricole și a energiei.

Uniunea Europeană investește în dezvoltarea tehnicilor și cercetarilor inovative pentru a îmbunătăți lipsa reală a competitivității mediului, prin proiectul PHASEPLIT (Reactor în două faze acid / gaz anaerob pentru apele uzate ale IMM-urilor din industria Alimentelor si a Bauturilor), numărul 602007 din cadrul Programului Cadru 7 (FP7), competitia Cercetare in Beneficiul IMM-urilor.

Acest proiect este integrat de cinci IMM-uri europene: Agua, Energía y Medio Ambiente, Servicios Integrales SL (SPANIA), Industrial Moreypi SA (SPANIA), Societatea de Inginerie Sisteme SIS SA (ROMANIA), Prodeval SAS (FRANTA) și SARL Distillerie BEL (FRANTA).In proiect sunt implicate, de asemenea, două institute de cercetare renumite, care sunt responsabile pentru inovație: Tecnologías Avanzadas Inspiralia SL (SPANIA) și Instituto de Biologia Experimentala e Tecnologica (PORTUGALIA). In cele din urma, cei doi parteneri - utilizatori finali închid ciclul de inovare: SUMOL + COMPAL Marcas SA (PORTUGALIA) si SARL Distillerie BEL (FRANTA).

Durata estimată a proiectului este de 24 luni și costurile totale sunt de 1.486.853 €, din care 1.124.000 € sunt finanțate de catre UE.

Proiectul PHASEPLIT isi propune sa dezvolte un reactor descentralizat pentru tratarea apelor uzate, personalizat pentru instalarea lui la IMM-urile din industria Alimentara si a Bauturilor, chimica, petrochimica, rafinare, etc. PhasepliT se bazează pe optimizarea procesului anaerob in două faze (acidogene / metanogene) care vor fi aplicat pentru prima dată pentru tratarea apele uzate industriale. Aceasta tehnologie va permite IMM-urilor să respecte reglementărilor restrictive ale UE în vigoare și pentru a reduce poluarea organică a apelor.

IMM-urile isi vor putea permite solutiile PhasepliT datorită unei reduceri de 50 % din costurile de investiții și 30% din costuri de exploatare, datorită dezvoltării unei noi configurație optimizate in două faze și producerii de biogaz , care poate fi valorificat în energie electrică și termică. Producția de biogaz va acoperi consumul de energie propriu al instalatiilor și va genera un surplus de energie electrică și căldură din surse regenerabile pentru IMM-uri pentru a compensa viitoarele creșteri de preț la aceste utilitati.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesati site-ul proiectului: www.PhasepliT-fp7.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/sis-sa/lansare-proiect-european-phaseplit-two-phase-acid-gas-anaerobic-reactor-for-industrial-wastewater-of-food-drink-sme-industries