Cititorii revistei Bucharest Business Week consideră SIVECO Romania „compania cu cea mai rapidă creştere”

BUCURESTI - 7 octombrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Companiile româneşti de software au un cuvânt de spus pe plan internaţional, în tehnologia de vârf

Cititorii revistei Bucharest Business Week consideră SIVECO Romania „compania cu cea mai rapidă creştere”

Recent a avut loc tradiţionalul eveniment organizat de Bucharest Business Week „IT& Telecom Conference and Awards 2005”.
Conferinţa, organizată în două sesiuni, a avut drept teme outsourcing-ul şi strategia broadband. Vorbitorii, reprezentanţi ai sectorului guveramental şi ai celui privat, ai asociaţiilor profesionale din industria IT şi telco au analizat strategiile de dezvoltare adoptate de către jucătorii de pe piaţa românească.
Prezentarea doamnei Irina SOCOL, directorul generala al SIVECO Romania, a fost axată pe capacitatea companiilor româneşti de software de a adăuga valoare mediului de afaceri internaţional. Strategia SIVECO Romania are în vedere obiective ambiţioase, pe termen lung, la scară globală.
„Noi credem că specialiştii români au un cuvânt de spus în tehnologia de vârf şi că o creştere durabilă nu poate fi asigurată decât prin investiţii constante în cercetare şi dezvoltare. Evoluţia companiei noastre poate fi considerată un exemplu tipic pentru industria locală de software. Principalele noastre atuuri pe piaţa internaţională sunt calitatea produselor, valoarea specialiştilor şi calitatea managementului. A considera outsourcing-ul o sursă de creştere pe termen lung este neproductiv şi nerealist.”.

Actualele tendinţe pe piaţa europeană şi globală de IT&C confirmă justeţea unei astfel de abordări.
Conform centrelor de analiză şi consultanţă IDATE (www.idate.org), în 2004, piaţa globală de IT&C a crescut cu 6,1%, ajungând la valoarea de 2.350 miliarde Euro. IT-ul a fost cel mai dinamic segment ( cu o creştere de 7% pentru hardware şi 8,5% pentru software şi servicii. In acest fel s-a redus considerabil diferenţa între ritmurile de creştere înregistrate în domeniul echipamentelor (6,6%) şi cel al serviciilor (6,4%).
Din punctul de vedere al evoluţiei pe regiuni în 2004, creşterea pieţei IT&C în Europa Occidentală a fost de numai 2,9% (sub media globală), în comparaţie cu 3,9% în America de Nord (care continuă să reprezinte mai mult de o treime din piaţa globală) şi 10% în Asia Pacific (ceea ce reprezintă jumătate din creştere globală totală). În topul ţărilor care au înglobat IT&C în economie sunt, în ordine: Coreea de Sud, SUA, Finlanda, Japonia, Franţa, Germania, Suedia, Marea Britanie.
Domeniile în care Europa îşi menţine poziţia de lider sunt: nanoelectronica, sistemele integrate, serviciile web, sistemele cognitive, centrele de cercetare & dezvoltare, comunicaţiile, standardele. În ceea ce priveşte investiţiile în cercetare & dezvoltare pentru IT&C, la scara globală se înregistrează creşteri anuale de 5% (în condiţiile în care în zone precum India sau China, procentul de creştere este cu un ordin mai mare) , Europa deţinând 40% din totalul global.
Ţările care alocă cele mai importante sume domeniului cercetării & dezvoltării (raportat la PIB) sunt: Finlanda, Coreea de Sud, Suedia, Japonia, SUA, Canada, Olanda, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania. Cu excepţia Finlandei şi a Suediei, ţările europene sunt la mare distanţă în urma Coreei de Sud, Japoniei şi SUA. Nivelul investiţiilor în cercetare pe cap de locuitor este de 80Euro în Europa Occidentală, 350 Euro în SUA şi 400 Euro în Japonia. Pentru a atinge obiectivul stabilit la Barcelona (3% din PIB pentru cercetare&dezvoltare), Europa trebuie să crească simţitor nivelul investiţiilor în acest domeniu.
Peste tot în lume, investiţiile realizate de sectorul privat sunt mult mai mari decât cele realizate de sectorul public. În fapt, finanţarea din surse publice reprezintă 17-18% din totalul cheltuielilor făcute pentru cercetare & dezvoltare în Uniunea Europeană şi SUA dar mai puţin de 10% in Japonia şi Coreea de Sud.
Din punctul de vedere al zonelor de interes, prioritare sunt cercetările dedicate dezvoltării de soluţii integrate, uşurinţei în utilizarea IT&C, soluţiilor de securitate a sistemelor informatice.

Din păcate statisticile sunt sărace în ceea ce priveşte investiţiile în cercetare & dezvoltare în România. Raportate la PIB ele sunt extrem de mici.
Îmbucurător este însă faptul că, conform tuturor studiilor, piaţa de IT&C a înregistrat creşteri semnificative ceea ce permite, chiar impune o creştere a cheltuielilor pentru cercetare dezvoltare.
EITO (European IT Observatory) apreciază că, în 2004, piaţa de IT&C a totalizat 3,637 miliarde Euro, anticipând 4,153 miliarde Euro pentru 2005. În ceea ce priveşte industria software, EITO estimează că în 2005 se vor realiza 168 milioane Euro în domeniul sistemelor, aplicaţiilor şi al produselor software şi 116 milioane Euro în domeniul serviciilor.
În aceste condiţii, declaraţia Ministrului Comunicaţiilor şi al Tehnologiei Informaţiei, domnul Zsolt Nagy, potrivit căreia „ piaţa românească de IT&C este cel mai bine pregătită pentru integrarea în UE” apare perfect justificată.
O confirmare în plus a acestei afirmaţie o constituie evoluţia companiei SIVECO Romania, premiile intenaţionale obţinute de produsele sale (în special de platforma de eLearning) şi de sistemul său de management al calităţii, precum şi recenta investiţie făcuta de fondurile strategice Intel Capital şi Enterprise Investors.
Recunoaşterea performanţelor deosebite ale companiei, a potenţialul ei remarcabil a venit şi din partea cititorilor revistei Bucharest Business Week care au desemnat-o „Fastest growing IT company of the year”.
Premiile BBW au fost decernate de către moderatorul evenimentului, domnul deputat Varujan Pambuccian, Preşedintele Comisiei IT din Parlamentul României.

„Mulţumesc Bucharest Business Week şi cititiorilor săi pentru premiul acordat astăzi. Este o onoare pentru noi şi vreau să vă asigur că în anii următori ne vom strădui să creştem într-un ritm şi mai alert”, a declarat Irina Socol, Directorul General al companiei SIVECO Romania.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
ROMANIA, BUCURESTI, 011455
8-10, Bdul Maresal Averescu,
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/cititorii-revistei-bucharest-business-week-considera-siveco-romania-compania-cu-cea-mai-rapida-crestere