eLearning-ul reprezinta o solutie viabila pentru modernizarea invatamantului din China

BUCURESTI - 1 august 2008

Comunicat tip General in IT&C

SIVECO Romania a prezentat solutia de eLearning AeL reprezentantilor Ministerului Educatiei din China

Intre 14 si 18 iulie, a avut loc la Beijing workshop-ul organizat de Intel China dedicat prezentarii de noi tehnologii pentru educatie si promovarii accesului universal la TIC in educatie pentru toti elevii si profesorii din Republica Populara China. SIVECO Romania a fost singura companie straina invitata sa prezinte solutia completa de eLearning si experienta dobandita in implementarea unor programe nationale de informatizare a educatiei. In paralel cu desfasurarea workshop-ului au fost organizate prezentari live ale solutiei complete de eLearning AeL, sustinute cu participarea unor profesori si elevi chinezi.

La eveniment au participat directori de scoli, reprezentanti ai Ministerului Educatiei (la nivel central si provincie), responsabili pentru educatie din cadrul administratiei locale, precum si reprezentanti ai celor mai importante companii producatoare de solutii educationale multimedia din China.

Workshop-ul a urmarit prezentarea celor mai noi tehnologii, ce au un impact major asupra cresterii calitatii educatiei si a dezvoltarii de abilitati specifice secolului XXI, pentru elevi si profesori. Un alt obiectiv a vizat accentuarea importantei utilizarii softurilor educationale in invatamant precum si prezentarea de studii de caz din diverse tari care implementeaza cu succes proiecte nationale de eLearning, printre care se numara si Romania.

„Am prezentat participantilor la workshop solutia de eLearning AeL si rezultatele proiectului major de introducere a tehnologiilor moderne in sistemul de invatamant din Romania. SEI –Sistem Educational Informatizat reprezinta la aceasta ora un caz de succes la nivel mondial iar experienta pe care am acumulat-o pe perioada implementarii acestui proiect ne permite sa ne implicam in dezvoltarea de proiecte de aceeasi anvergura si in alte tari. Prezentarile sustinute si demonstratiile live ale solutiei integrate AeL pentru educatie au fost urmate de discutii concrete cu responsabili din Ministerul Educatiei din China, privind colaborarea cu parteneri publici si companii private din aceasta tara pentru valorificarea expertizei SIVECO in domeniul eLearning in procesul de reforma a educatiei si universalizare a accesului la calculatoare si continut educational digital in China”, a declarat Florian Ciolacu, Head of Unit –International Accounts and Partners.

China pune din ce in ce mai mult accent pe dezvoltarea si promovarea de solutii alternative la sistemul clasic de invatamant, urmarind dezvoltarea unor noi generatii de elevi capabili sa faca fata cerintelor impuse de noua piata a fortei de munca. Informatizarea educatiei reprezinta un proces complex ce sta la baza reformei invatamantului din orice stat care doreste sa se alinieze la cerintele actuale de creare a unei autentice economii bazate pe cunoastere.

Odata cu 2005, Romania a devenit un nume de referinta pe harta mondiala a invatamantului asistat de calculator cu ocazia World Summit for Information Society. SIVECO Romania a devenit atunci prima companie din Romania care a primit Premiul I iar lectiile interactive AeL, disponibile in toate scolile din Romania, au primit titlul de „cel mai bun continut educational din lume” intr-o competitie la care au participat peste 20.000 de proiecte din 168 de tari.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de 'Best Practice' din partea Comisiei Europene si 'Honourable Mention' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul adus de SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania SA,
Soseaua Bucuresti – Ploiesti,
Victoria Park, nr. 73-81, sector 1, București
tel.: 4021-302.33.00, fax: 4021-302.33.91