Guvernele ţărilor europene încurajează introducerea celor mai noi tehnologii informaţionale şi comunicaţionale (TIC) în educaţie

BUCURESTI - 19 martie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Calitatea învăţământului reprezintă un deziderat pentru dezvoltarea societăţii cunoaşterii

Ministerul Educaţiei şi Tineretului din Republica Moldova a organizat recent, la Chişinău, Conferinţa Internaţională „Calitatea Învăţămîntului - Teoria şi practica utilizării Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţionale în Educaţie”. La conferinţă au participat miniştri ai educaţiei, factori de decizie din mediul politic, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ şi ai mediului academic precum şi experţi în eLearning din Moldova, România, Rusia, Franţa, Bulgaria, Azerbaijan, Armenia, Estonia, Lituania, Ukraina, Albania, Cipru, Letonia şi Georgia.

SIVECO Romania a fost principalul sponsor al evenimentului.
Reprezentând un nume de referinţã pe piaţa serviciilor educaţionale, SIVECO Romania oferã soluţii care vin în întâmpinarea nevoilor elevilor şi profesorilor, fiind o companie care promovează excelenţa în educaţie.

România este considerata un nume de referință pe harta mondială a învățământului asistat de calculator din 2005.
Atunci, la World Summit for Information Society, pentru prima data, o companie din tara noastra - SIVECO Romania a primit Premiul I iar lecţiile interactive AeL, disponibile în toate şcolile din România, au fost desemnate „cel mai bun conţinut educaţional din lume” într-o competiţie la care au participat peste 20.000 de proiecte din 168 de ţări.

Pe măsurã ce importanţa educaţiei şi a cunoştinţelor specializate îşi consolideazã poziţia în societatea modernã, ţãrile din spaţiul pan-european şi CSI pun din ce în ce mai mult accent pe dezvoltarea şi promovarea unor soluţii alternative, la sistemul clasic de învãţãmânt. Informatizarea educaţiei reprezintă un proces continuu în cadrul reformei învăţământului în vederea construirii unei autentice economii bazate pe cunoaştere.

“Cunoştinţele de bază în utilizarea calculatorului sunt esenţiale pentru societatea de azi. Şi totuşi, nu tehnologiile utilizate ajută la creşterea calităţii nivelului educaţional, ci metodele pedagogice moderne care reuşesc să implice elevii în crearea propriei cunoaşteri. Soluţiile de eLearning şi lecţiile interactive vin astfel să sprijine dezvoltarea unui sistem de învăţământ modern” a declarat Florin Ilia, Vice President Commercial Division, SIVECO Romania.

Principalele subiecte abordate în cadrul conferinţei au vizat: impactul implementării TIC asupra calităţii educaţiei, pregătirea cadrelor didactice pentru utilizarea TIC în procesul de învăţământ precum şi necesitatea instruirii profesorilor pentru predarea informaticii şi tehnologiilor informaţionale în învăţământul general. Un alt subiect important pe lista de discuţii l-a constituit necesitatea utilizării softurilor educaţionale în învăţământul secundar general.

În cadrul conferinţei, Radu Jugureanu, AeL eContent Manager în cadrul SIVECO Romania, a susţinut prezentarea “eLearning – componente didactice”.
În cadrul prezentării a fost susţinută importanţa aplicării metodelor pedagogice moderne concomitent cu utilizarea soluţiilor de eLearning, iar ca aplicaţie au fost prezentate lecţii electronice AeL, produse de SIVECO Romania, câştigătoare a numeroase premii internaţionale.

Concluziile desprinse la finalul conferinţei confirmă faptul că s-au făcut paşi importanţi în introducerea TIC în educaţie, dar etapa de tranziţie către societatea cunoaşterii nu s-a încheiat. Au fost înregistrate succese pe linia dezvoltării bazei ştiinţifice, a metodologiei pedagogice şi a dezvoltării de soluţii multimedia interactive destinate învăţării asistate de calculator.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - cat si companii private de referinta - OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de 'Best Practice' din partea Comisiei Europene si 'Honourable Mention' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedelearning.com.

SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/guvernele-tarilor-europene-incurajeaza-introducerea-celor-mai-noi-tehnologii-informationale-si-comunicationale-tic-in-educatie