INTEL investeşte în SIVECO România

BUCURESTI - 15 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Cea mai mare firmă de software din România convinge gigantul Intel să facă cea mai mare investiţie internaţională de IT din zonă

SIVECO România, principala companie locală de software, anunţă astăzi o investiţie de 12 milioane USD realizată de Enterprise Investors (EI), cel mai mare fond de investiţii din Europa Centrală şi de Est, şi Intel Capital, fondul de investiţii al Intel Corporation.

Această investiţie marchează primul an de activitate pentru Reprezentanţele Intel şi Enterprise Investors în România.

În fapt, s-a realizat o achiziţie de acţiuni existente şi o majorare de capital.

În urma acestei investiţii, Intel Capital şi Polish Enterprise Fund V (un fond de investiţii administrat de EI) vor deţine 32,5% din pachetul de acţiuni al SIVECO România.

Apropiata integrare europeană a României şi necesitatea de a se adapta cerinţelor pieţei internaţionale transformă proiectele IT într-o prioritate pentru toate organizaţiile din România. SIVECO Romania va valorifica această excelentă oportunitate de dezvoltare, dovedind că specialiştii români sunt capabili să deschidă drumuri în înaltă tehnologie.

Comentând această tranzacţie, dna. Irina Socol, Director General SIVECO România, a declarat: “Salutăm investiţia realizată de EI şi Intel, cea mai mare de până acum, din domeniul nostru şi din ţara noastră. În fapt este una dintre cele mai însemnate inveştiţii internaţionale de IT din Europa Centrală şi de Est. Suntem bucuroşi că am convins gigantul Intel că suntem capabili să devenim un lider regional. SIVECO a trecut prin nu mai puţin de trei audituri extrem de amănunţite, care au demonstrat viabilitatea firmei. Companiile americane au criterii de evaluare tehnice, economice şi etice extrem de dure, iar noi am reuşit să demonstrăm că ne încadrăm în toate. Interesul investitorilor pentru compania noastră se datorează portofoliului de produse şi proiecte, şi în mod special proiectului derulat la Ministerul Educaţiei (SEI). Investitorii au apreciat calitatea şi amploarea acestui proiect, dar şi atitudinea noastră constructivă de a demonstra concret, prin continuarea proiectului şi nu prin angajarea în dispute în tribunal sau în presă, că suntem o firmă serioasă şi solidă. Pornim pe acest drum cu mare încredere, bazîndu-ne pe expertiza echipei noastre şi pe portofoliul de produse de care dispunem, şi suntem optimişti că această infuzie de fonduri va contribui la dezvoltarea afacerilor noastre pe piaţa locală şi internaţională”, a mai spus dna Socol.

“SIVECO România este o companie care se dezvoltă rapid şi care şi-a câştigat o reputaţie solidă în România şi pe piaţa vest-europeană şi americană. Cu Intel Corporation în calitate de co-investitor în acest proiect, suntem convinşi că vom consolida poziţia de lider local în domeniul serviciilor IT a companiei SIVECO România şi vom contribui la extinderea sa pe pieţele străine” consideră Dariusz Pronczuk, Partener Enterprise Investors, responsabil cu această investiţie.

Marcin Hejka, Investment Manager, Intel Capital, declară: “Odată cu integrarea României în Uniunea Europeană, se deschide o piaţă uriaşă, care solicită cele mai recente soluţii IT pentru a creşte productivitatea şi a fi competitiv în cadrul Uniunii Europene şi dincolo de graniţele acesteia. Noi considerăm că SIVECO România reprezintă o parte importantă a acestui proces de dezvoltare, în furnizarea de soluţii software, atât pentru clienţi persoane particulare, cât şi pentru companii, încurajând în acelaşi timp inovaţia în domeniul Educaţiei. Importanţa rolului SIVECO a fost recunoscută prin Premiul Information Society Technology oferit de către Comisia Europeană”.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiinţată la începutul anului 1992, actualmente parte a grupului internaţional SIVECO (Netherlands) B.V., SIVECO România SA este una din cele mai importante firme producătoare de software din România, deţinând cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în ţări din Comunitatea Europeană şi Statele Unite ale Americii. SIVECO România este #1 pe piaţa internă de soluţii de afaceri (EAS) şi liderul pieţii româneşti de servicii IT. Compania oferă soluţii eficiente, adaptate legislaţiei româneşti în domeniile financiar-contabilitate, gestiunea întreţinerii echipamentelor, stocurilor şi achiziţiilor, a mijloacelor fixe, a resurselor umane şi salarizării, bugetelor şi urmăririi contractelor, de e-business şi e-commerce. De asemenea, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice majore, implicând dezvoltări la cerere de soluţii software accesibile prin Internet şi Intranet, integrarea cu alte sisteme, distribuţie geografică a locaţiilor de acces şi număr mare de utilizatori.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2000, de către compania franceză AFAQ-ASCERT, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează.
Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând http://siveco.ro/.
SIVECO ROMANIA SA
ROMANIA, BUCURESTI, 011455
8-10, Bdul Maresal Averescu,
Tel: +40 (21) 3181200, 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro