Profesorii din judetul Ilfov doresc diversificarea si sporirea numarului de lectii AeL pentru invatamantul primar si gimnazial

BUCURESTI - 7 martie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Situatia statistica a utilizarii sistemului AeL in unitatile scolare ilfovene este foarte incurajatoare

Inspectoratul Scolar al Judetului Ilfov a organizat recent, la Casa Corpului Didactic, o intalnire care a avut ca tema principala de dezbatere “Nivelul de utilizare a solutiei AeL in invatamantul ilfovean”.
In cadrul acestei reuniuni s-au prezentat aplicatii interdisciplinare AeL demonstrative si au avut loc dezbateri legate de prezentarile sustinute.

Nota comuna a punctelor de vedere comunicate de profesorii din judet a fost necesitatea diversificarii si sporirii numarului de lectii pentru invatamantul primar si gimnazial.

Nevoia de instruire continua s-a remarcat prin numarul tot mai mare de cadre didactice care doresc sa se inscrie la cursul de Initiere IT si Utilizare Ael. In acest scop Inspectoratul Școlar al judetului Ilfov si-a manifestat interesul de a certifica noi instructori.

De asemenea, profesorii ilfoveni au fost extrem de receptivi la prezentarea proiectului IntelTeach, acesta oferindu-le sansa obtinerii unei acreditari suplimentare.

Accesul la acest program ii va ajuta pe profesorii romani sa isi dezvolte abilitatile de predare cu ajutorul instrumentelor informatice, sa se familiarizeze cu managementul de proiecte educationale, sa se apropie de elevi, concentrandu-se, pe nevoile si asteptarile acestora. Partenerul local pentru implementarea proiectului IntelTeach in scolile din Romania este SIVECO Romania.

Situatia statistica a utilizarii sistemului AeL din unitatile scolare ilfovene, prezinta rezultate foarte incurajatoare, atat in ceea ce priveste interesul manifestat de elevi pentru acest instrument de invatare, cat si referitor la implicarea profesorilor, a directorilor institutiilor si a altor persoane din domeniul educational.

Despre AeL

AeL este coloana vertebrala a programului SEI, ce asigura suport pentru managementul scolii si al structurilor din subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii (la nivel judetean si central) in agregarea datelor statistice si luarea deciziilor. Sistem Educational Informatizat (SEI) este un program complex initiat de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC), al carui obiectiv de baza il reprezinta sustinerea procesului de predare-invatare in invatamantul preuniversitar cu sisteme informatice de ultima ora.

Despre SIVECO Romania

Despre SIVECO România

Înfiintata la începutul anului 1992, SIVECO România SA este cea mai importanta firma producatoare de software din România, asigurand cea mai mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din România în tari din Comunitatea Europeana si Statele Unite ale Americii. Între actionarii SIVECO România se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.SIVECO România detine pozitii de top pe piata interna de solutii de afaceri (EAS) si de servicii IT. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente de e-business, eLearning si e-Health.
În decursul celor 14 ani de existenta, SIVECO România si-a dobândit o solida reputatie pe piata internationala, produsele sale fiind utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari care se alatura celor 450 de beneficiari interni. De asemenea, compania s-a specializat în executia de proiecte informatice majore care implica dezvoltari la cerere de solutii software accesibile prin Internet si Intranet, integrarea cu alte sisteme, distributie geografica a locatiilor de acces si numar mare de utilizatori.
SIVECO România a implementat cu succes proiecte de eGovernment în cadrul unor institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din România, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe , Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - si a oferit solutii performante unor companii private de referinta - PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau etc.
SIVECO România SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectueaza si are incheiate parteneriate solide cu cele mai mari companii de software (Oracle Certified Partner, Microsoft Certified Partner) si hardware (IBM Business Partner, HP Sales and Service Partner) din lume.
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP)si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group -ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact si WEF Transparency. Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitând www.siveco.ro.
SIVECO ROMANIA SA
Bd. Maresal Averescu 8-10
Corp Stefan Odobleja
Sector 1, cod 011455
Tel: +4 031 8055422, 021 3181201
Fax: +40 (21) 3181202
marketing@siveco.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/siveco-romania/profesorii-din-judetul-ilfov-doresc-diversificarea-si-sporirea-numarului-de-lectii-ael-pentru-invatamantul-primar-si-gimnazial