SIVECO Romania a obtinut Locul I in 'Topul firmelor Bucuresti - 2007' la categoria Cercetare - Dezvoltare si High Tech

BUCURESTI - 11 noiembrie 2008

Comunicat tip General in IT&C

Acest premiu confirma performantele realizate pentru promovarea industriei IT

SIVECO Romania a castigat locul intai la categoria 'Cercetare - Dezvoltare si High Tech, Intreprinderi mari - Tehnologia Informatiei'. Premiul a fost acordat de catre Camera de Comert si Industrie Bucuresti, in cadrul celei de-a XV-a editii a evenimentului 'Topul firmelor Bucuresti 2007'.

'Pentru noi, acest premiu este foarte important deoarece reprezinta o recunoastere a eforturilor pe care compania noastra le face pentru promovarea industriei IT in Romania, dar si in strainatate. Tehnologia informatiei reprezinta o componenta esentiala a dezvoltarii societatii noastre. Suntem bucurosi ca in cei 17 ani de existenta ai sai, compania noastra a crescut constant, si ca, alaturi de partenerii si beneficiarii nostri am reusit sa transformam in realitate ceea ce ne-am asumat. Fireste ca aceste reusite ne stimuleaza sa mergem mai departe, sa dezvoltam noi proiecte complexe, utile mediului economic si societatii romanesti in ansamblu', declara Irina Socol, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.

Realizarea topului firmelor din Bucuresti are in vedere sase domenii de activitate: Cercetare-Dezvoltare si High Tech, Industrie, Agricultura, Pescuit, Piscicultura, Constructii, Servicii, Comert, Export, Turism.

Fiecare top contine cate 10 firme pentru fiecare domeniu, grupa de activitate si clasa de marime a intreprinderilor. Indicatorii utilizati pentru clasificarea firmelor au fost: cifra neta de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienta utilizarii capitalului angajat.

Premiantii celei de-a XV-a editii au fost stabiliti dintre cele 41.511 firme ce au indeplinit cumulativ criteriile luate in calcul de organizatori.

'Performantele organizatiilor aflate in top sunt cu atat mai meritorii cu cat se refera la rezultatele obtinute in primul an dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Strategie, viziune, consecventa, pasiune, munca in echipa sunt doar cateva dintre ingredientele succesului in afaceri pe care il au premiantii nostri', a declarat Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti.

In Bucuresti sunt concentrate o cincime din firmele inregistrate la nivel national, 64% din volumul total al investitiilor straine atrase de Romania, 35% din volumul exporturilor si 40% din volumul importurilor.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internaționali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta – OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de 'Best Practice' din partea Comisiei Europene si 'Honourable Mention' la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educației din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania