Prima expozitie cu tablouri de ciocolata din Romania

Constanta - 10 martie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Prin deschiderea primei galerii cu tablouri de ciocolata din Romania, arta romaneasca a atins noi forme, desavarsite in ciocolata de maestrul cofetar Silvian Miron. Spatiul conventional al unei cofetarii a devenit astfel spatiu artistic, 20 de tablouri dulci fiind expuse la cofetaria Silvian din Constanta. Expozitia a fost lansata cu ocazia zilei de 8 Martie, tablourile putand fi si achizitionate de cei atrasi de arta neconventionala si aroma ciocolatei. Tablourile, realizate dupa selectia a peste 40 de schite, reprezinta numeroase simboluri ale primaverii si ale iubirii - flori, inimi, mesaje de diferite forme si culori, toate din ciocolata.

Ceea ce face domnul Silvian este o creatie cu un material specific, cu un material care incearca a fi remodelat, reinterpretat si oferit lumii intr-o formula rafinata, a declarat Alice Dinculescu, critic de arta, prezenta la vernisajul ineditei expozitii. Oamenii, indiferent de varsta lor, pot avea o altfel de placere. Fata de prajitura aceea veche ca formula a prezentei sale, cu care suntem obisnuiti, noile teme pe care le lanseaza Silvian inseamna, intre noi fie vorba, si o formula comerciala de succes, ce aluneca usor, elegant, gratie timpului pe care si-l petrece realmente pentru a inventa. Putem considera ca ceea ce face intr-un material atat de special si care poarta in spate o intreaga istorie, ciocolata, reprezinta o creatie, a mai comentat Alice Dinulescu.

Pasionatii de arta si de ciocolata nu sunt la prima surpriza pe care o primesc de la cofetaria Silvian. Maestrul Silvian Miron, exponentul brandului Silvian, este cunoscut pentru ideile ingenioase transpuse in ciocolata, lucrari care au transformat dulciurile in veritabile opere de arta. De la sculpturi impresionante pana la haine din ciocolata, toate au fost realizate de Silvian Miron in ultimii ani. Maiestria sa a fost apreciata in contexte de o diversitate impresionanta - de la expozitii si evenimente dedicate artei culinare si dulciurilor pana la evenimente mondene, evenimente ce tin de lumea modei, evenimente sportive si culturale.

Arta are diverse forme si moduri de a se manifesta, iar ciocolata, ca simbol apreciat de copiii de toate varstele, surprinde placut atunci cand iese din formatul conventional si cunoaste ineditul, spune chiar Silvian Miron. De altfel, Silvian este cel care a promovat creativitatea in ciocolata si in randul copiilor, Atelierul de Ciocolata din Constanta fiind primul loc in care, inca din 2008, copiii au invatat si s-au distrat modeland ciocolata.

Nu intamplator i se spune arta culinara, crede si criticul Alice Dinulescu, care subliniaza ca imbinarea artei cu gastronomia nu este o noutate, maestrii bucatari si cofetari au incercat, de-a lungul timpului, sa transforme mancarea - inclusiv desertul - in opere de arta. Nu exista limita in ceea ce putem face cu ciocolata, putem jongla nelimitat. Incercam in fiecare an sa facem ceva diferit, iar ideile sunt bine primite de prietenii cofetariei Silvian, a explicat Silvian Miron, care a dezvaluit si faptul ca a lucrat aproximativ o saptamana la realizarea celor douazeci de tablouri dulci.

Despre SMART PRESS

Activ încă din anul 1995, Silvian este un brand fondat de Silvian Miron, maestru in arta culinara, specializat international in creatii din zahar si ciocolata, singurul profesionist roman membru in Uniunea Internationala a Patiserilor, a Cofetarilor si a Preparatorilor de inghetata si totodata, singurul roman care a primit Trofeul de aur Arch of Europe, pentru excelenta si prestigiu antreprenorial, acordat de organizatia internationala Business Initiative Directions.

Silvian ofera, atat prin unitatile proprii, cat si prin alte magazine, o gama completa de produse de cofetarie, patiserie si chiar gelaterie. Sediul central al Silvian se afla in Constanta, in zona Casa de Cultura, locul unde se realizeaza si productia tuturor dulciurilor. O specialitate importanta este cea a torturilor - Silvian exceleaza in realizarea acestui sortiment prin creatii cu totul speciale, personalizate in functie de contexte festive, de ideile si de visele clientilor sai. Cu o echipa profesionista de cofetari, Silvian reuseste sa transforme imaginatia in realitate. Silvian s-a remarcat prin torturi realizate pentru personalitati importante din Romania, cat si pentru diverse evenimente inedite, din Romania si chiar din afara tarii.

La comanda, Silvian poate oferi torturi pentru nunti, dar si torturi si servicii complete de specialitate pentru evenimente corporate, conferinte, forumuri de afaceri si alte evenimente business, fie ca aceastea au loc pe litoralul romanesc, in Bucuresti sau in alte orase apropiate.

Va invitam sa vizitati site-ul www.silvian.ro pentru a cunoaste disponibilitatile din universul creativ al ciocolatei.

Fotografii pot fi accesate la adresa http://www.silvian.ro/selectie.rar
www.silvian.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/smart-pre/prima-expozitie-cu-tablouri-de-ciocolata-din-romania