Ajuta-ne sa ii gasim pe cei nevoiasi

Sepreus - 8 iunie 2016

Comunicat tip General in Administratie Publica, Afaceri, Constructii, Industrie, ONG

Daca cunosti cazuri umanitare de copii bolnavi de cancer sau leucemie care au nevoie de ajutor; daca cunosti persoane cu handicap care trebuiesc ajutate; daca cunosti cazuri sociale de batrani singuri si neputinciosi; daca cunosti copii saraci, mame vaduve, copii orfani, sau familii aflate in situatii dificile de viata, te rugam sa contactezi sa ne spui povestea lor si sa ne oferi datele de contact pentru a-i ajuta.

caritate

caritate

Daca cunosti cazuri umanitare de copii bolnavi de cancer sau leucemie care au nevoie de ajutor; daca cunosti persoane cu handicap care trebuiesc ajutate; daca cunosti cazuri sociale de batrani singuri si neputinciosi; daca cunosti copii saraci, mame vaduve, copii orfani, sau familii aflate in situatii dificile de viata, te rugam sa contactezi sa ne spui povestea lor si sa ne oferi datele de contact pentru a-i ajuta.

Cautam astfel de cazuri umanitare si sociale pe raza judetelor: Arad, Timis, Caras Severin, Hunedoara si Bihor.

Te rugam sa ne scrii povestea lor si datele lor de contact pe email: infosperanta@gmail.com

Asociatia noastra este dedicata ajutorarii categoriilor sociale defavorizate amintite mai sus. Avem nevoie de ajutorul dvs pentru a le gasi, in mod special avem nevoie de o scurta descriere a nevoilor, a problemelor lor si datele de contact.

Echipa noastra se va deplasa acasa la aceste cazuri sociale / umanitare pentru o ancheta sociala, pentru a le evalua problemele si pentru ai ajuta in masura posibilitatilor.

Precizam ca, simpla noastra informare nu inseamna in mod implicit si ajutor sub o forma sau alta. Toate cazurile vor fi analizate de o echipa din cadrul asociatiei noastre umanitare dupa care vor fi selectate pentru a fi ajutate in functie de nevoile lor si de posibilitatile noastre de ajutor.

Iata care sunt pasii si criteriile dupa care va fi selectat un caz pentru a primi ajutor:

1. Suntem informati telefonic sau prin email despre un caz social sau umanitar (povestea de viata, nevoile, problemele, documente, date de contact, etc);

2. In urma analizei noastre dupa informatiile primite pe email sau telefonic, se selecteaza cazurile sociale si / sau umanitare;

3. Contactam cazul social / umanitar in vederea stabilirii unei intalniri si a unei vizite a noastre la domiciliul potentialului beneficiar;

Avand in vedere ca asociatia noastra umanitara isi are sediul in jud. Arad, vom selecta cu prioritate cazurile sociale si sau umanitare din zona de vest a tarii. Asta pentru ca, acestea sunt mai aproape de noi si putem sa ajungem mai repede la ele. Ne vom implica si vom selecta si cazuri sociale / umanitare si din alte judete, daca acestea sunt cu totul speciale, adica sunt in situatii de criza sau dramatice.

4. In urma vizitei echipei noastre la fata locului, se va face o ancheta sociala, vom verifica documentele (atunci cand este cazul), se va discuta cu vecinii, rudele, si daca este nevoie se va lua legatura si cu departamentul de asistenta sociala din cadrul primariei locale pentru informatii suplimentare.

5. Nu oricine care va fi vizitat acasa pentru ancheta sociala, si nu oricine care ne va trimite pe email povestea si nevoile, nu oricine ne suna va primi ajutor din partea noastra.

Avand in vedere ca sunt foarte multe cereri, ca nevoile sunt mari, echipa noastra va selecta cele mai dramatice cazuri umanitare sau sociale care au nevoie de ajutorul nostru.

6. Ancheta sociala realizata de echipa noastra la fata locului va avea roul de a:

– va stabili cauzele problemei / saraciei / situatiei in care se afla beneficiarul;

– va stabili daca beneficiarul a avut sau are posibilitatea de a se ajuta singur sau prin rude / prieteni / vecini;

– daca este un caz social, se va stabili cauzele saraciei si oportunitatile care au fost sau care sunt, pentru ca beneficiarii sa iasa din situatia in care sunt.

Observatie: Majoritatea cazurilor sociale care apeleaza la noi, invocand saracie sau lipsuri, au ajuns in aceasta situatie din cauza lor, din diferite motive:

Vicii

       (bautura, tutun). Daca un tata sau o mama si permite sa cheltuiasca 15 lei pe zi, adica 450 lei luna pe tigari, aceasta familie nu este considerata de catre noi un caz social;

Lipsa de organizare si planuire a veniturilor familiei

       (cheltuieli pe lucrui inutile). Daca o familie isi permite sa aiba in casa cel mai noi televizor, combina muzicala, cel mai nou telefon, etc, asociatia noastra nu va considera familia aceasta un vaz social.

Nedorinta de a munci chiar daca exista posiblitatea.

     Gasim multe cazuri de oameni care pot munci, dar nici macar gradina din spatele casei nu o au cultivata. Cei care au o gradina in spatele casei dar nu o au cultivata, nu vor fi considerati de catre noi un caz social.Suntem constienti ca nici un caz social care apeleaza la ajutorul unei organizatii umanitare nu este perfect, insa vrem ca cei care sunt ajutati de catre noi sa fie cu adevarat cazuri reale care merita ajutate.

Observatie, despre cazurile sociale: Pana in acest moment doar 1% din cazurile sociale care au apelat la noi au fost selectate pentru ajutor. Mergem pe ideea ca sa ii dam omului undita sa pescuiasca singur si nu mereu peste gata prins, fara ca el sa faca nimic!

ATENTIE! Asociatia noastra umanitara NU incurajeaza lenea si viciile. Nu ajutam pe oricine ci doar cazuri reale, atent verificate, doar pe cei care sunt in situatii dramatice de viata care au nevoie cu adevarat de sprijinul nostru.

Observatie despre cazurile umanitare: Suntem constienti ca nu ne putem implica in toate cazurile umanitare care apeleaza la noi. Selectarea cazurilor umanitare se va face dupa criteriile mai sus amintite, cu exceptia faptului ca, fiind vorba de persoane bolnave sau cu handicap, selectarea se va face si dupa capacitatea si posibilitatile de promovare / mediatizare si de strangere de fonduri pe care asociatia noastra umanitara le are.

Dupa selectarea unui caz social / umanitar

– dupa ce un caz social / umanitar a fost selectat pentru a primi ajutor din partea noastra, se va realiza un dosar cu toate documentele necesare, dupa specificul fiecarui caz;

– echipa din partea asociatiei noastre se va deplasa si va realiza un material video de prezentare a cazului social / umanitar;

– cazul va fi promovat / mediatizat in mediul online in vederea strangerii de fonduri sau a lucrurilor necesare;

– dupa rezolvarea cazului, vom realiza un nou material video de multumire cu beneficiarul ajutorului nostru, care va multumi video celor care l-au ajutat;

Observatie: Asociatia noastra se implica in ajutorarea cazurile sociale si umanitare prin:

– campanii online de strangere de fonduri;

– echipa noastra se va ocupa de rezolvarea cazului: plata tratamentelor sau operatiilor, distribuirea de alimente familiilor sarace, constructii sau amenajari de locuinte unde este nevoie, etc;

– intreaga activitate se desfasoara prin asociatie, pe baza de documente: facturi;

– intreaga activitate de ajutor este filmata de la inceput pana la sfarsit, iar la final se va realiza un material video cu intreaga actiune si un interviu video de multumire cu beneficiarul, pentru ca toti, oriunde ar fi sa vada ca actiunea a avut loc;

– oricine doreste poate sa participe la fata locului.

– Implicarea noastra in toate cazurile umanitare se realizeaza DOAR cu ajutorul sponsorilor si donatorilor nostri, care doneaza pentru cazurile in care ne implicam.

Implica-te si tu, doneaza si sustine cazurile umanitare si sociale in care suntem implicati.

Pentru donatii si sponsorizari, va rugam sa folositi modalitatile de donatie de mai jos:

1. Doneaza online cu cardul, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

2. Doneaza online prin PayPal, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

3. Doneaza prin transfer bancar in conturile de mai jos deschise la BCR si Raiffeisen Bank de mai jos, pe numele asociatiei umanitare ,,Misiunea Speranta pentru Romania”:

BCR

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

 

La Raiffeisen Bank

Cont in RON: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338

Cont in EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757

Code Swift: RZBRROBU

4. Daca ai firma, cere un contract de sponsorizare si suma ti se va deduce din impozitul pe profit, deci practic, nu te va costa NIMIC! Cere contractul pe infosperanta@gmail.com

Cu respect

Echipa SPR

www.sperantapentruromania.ro

Tel: 0749.402.098

        0766.365.833

Despre Misiunea Speranta pentru Romania

Asociatia Speranta pentru Romania este dedicata activitatilor umanitare, venind in sprijinul celor mai dezavantajate categorii sociale: batranii strazii, copii strazii, copii orfani, mame vaduve, copii bolnavi de cancer si leucemie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/speranta-pentru-romania/ajuta-ne-sa-ii-gasim-pe-cei-nevoiasi