Laptele de iapa - un dar pretios al naturii

BUCURESTI - 2 mai 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Sanatate, Farmaceutic

Incorporarea laptelui de iapa in produsele cosmetice, sub diferite forme, nu este o noutate. Inca de acum 3000 de ani, laptele de iapa a fost folosit in medicina populara, dar si pentru intretinerea tenului. Traditia de a bea lapte de iapa o intalnim inca din antichitate cand, Homer si Herodot, mentioneaza, in scrierile lor, despre efectele curative ale acestei bauturi. In Roma antica o baie in lapte de iapa se considera o decadenta, Cleopatra, regina Egiptului, platea in aur licoarea fermecata pentru a-si intretine tenul. Mai tarziu, Marco Polo a observant, in calatoriile sale, ca laptele de iapa era bautura preferata a tatarilor.
In 1858, in Rusia, s-a infiintat primul sanatoriu care folosea laptele de iapa, de atunci si pana azi mai multe statiuni balneare ofera terapii cu laptele de iapa.
Stiinta si cercetarile moderne au oferit argumente in plus pentru asocierea laptelui de iapa cu extracte vegetale, sustinandu-se astfel, in mod sinergic, efectele benefice ale ingredientelor naturale.

Laptele de iapa - un dar pretios al naturii

Laptele de iapa, datorita compozitiei sale si a valorii pH, asemanatoare pielii umane, este pretios atat pentru frumusete, cat si pentru santate.

Cu o mare biodisponibilitate, contine un complex de hormoni specifici perioadei de gestatie, dintre care estrogen, progesteron, prolactina, ce contribuie la regenerarea si intinerirea pielii prin stimuarea metabolismului celular.

Comparativ cu laptele altor mamifere, laptele de iapa este mai bogat in compusi nutritivi, cum ar fi proteine, aminoacizi esentiali, acizi grasi nesaturati, carnitina, vitamine (B1, B6, B12, B13) si minerale (Ca, K), intr-o paleta larga, completa si echilibrata. Acestia ajuta la refacerea rapida a epidermei si prin cresterea rezistentei la actiunea nociva a factorilor de mediu (radiatii UV, agenti poluanti), prevenind astfel imbatranirea prematura.

Gama de produse, Alpin Derm, de la Styx Naturcosmetic, combina laptele de iapa cu un complex de plante alpine, atent selectionte. Acesta gama a fost special conceputa pentru tratarea problemelor specifice pielii sensibile şi mature. Cele patru plante din complexul alpin se combina intr-un mod armonios si actioneaza sinergic. Astfel, gentiana are rol anti-inflamator si astringent, micsorand porii. Florile da fan, prin ingredientul lor principal, cumarina, stimuleaza circulatia sangelui la nivelul epidermei, favorizand patrunderea substantelor nutritive. Sulfina intareste peretii vaselor de sange, iar coada soricelului este revitalizant general si anti-inflamator, calmeaza pielea iritata si inlatura roseata specifica tenului cuperozic

Despre STYX NATURCOSMETIC SRL

Romania se regaseste pe harta de distributie a produselor naturale austriece STYX, prin STYX Naturcosmetic SRL. Brand international puternic, cunoscut in peste 40 de tari de pe cinci continente, STYX a cucerit o buna parte din piata cosmeticelor naturale, prin calitatea produselor sale.Oferta noastra cuprinde in momentul de fata aproximativ 450 de produse pentru ingrijirea pielii, parului, corpului sau pentru aromaterapie.Toate produsele au la baza exclusiv ingredienti activi din plante si uleiuri din plante presate la rece. Plantele folosite provin din ferme bio in care cultivarea si recoltarea sunt realizate in conditii optime. Prin principiile lor active, uleiurile esentiale intregesc compozitia produselor realizate dupa retete mostenite din generatie in generatie.Echipamentele si metodele de fabricatie moderne permit o procesare blanda a materiei prime. Prin folosirea tehnologiei de dizolvare sub vid si procesarea la temperaturi sub 45°C, vitaminele, mineralele si principiile active din uleiurile esentiale nu-si pierd calitatile.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/styx-naturcosmetic-srl/laptele-de-iapa-un-dar-pretios-al-naturii