Uleiul de macadamia – un anti aging natural

BUCURESTI - 10 aprilie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Farmaceutic

Studiile stiintifice din ultimul timp arata ca uleiul de macadamia este un ulei anti aging natural! Secretul acestui ulei este ca revitalizeaza pielea imbatranita!

Nuca de macadamia

Oamenii au invatat de-a lungul timpului ca in natura creste cate o planta pentru fiecare problema de sanatate.

Wolfgang Stix, Manager General al STYX Naturcosmetic GmbH, Austria

Macadamia este un arbore originar din Australia si poarta numele unui cercetator scotian, pe nume John Macadam, care l-a descoperit si a scris despre aroma deosebita a fructelor sale, nucile de macadamia. Nucile de macadamia sunt foarte apreciate datorita faptului ca au cel mai ridicat continut de grasimi nesaturate dintre toate alunele. Grasimile nesaturate reduc nivelul colesterolului din sange. Pretul ridicat al celebrelor nuci de Macadamia ar putea fi justificat de faptul ca arbustii produc nuci abia dupa 7-10 ani.

Industria cosmetica a recunoscut proprietatile benefice ale uleiului de macadamia si a inceput sa dezvolte produse pentru ingrijirea pielii si a parului incluzandu-l in lista de ingrediente.

Uleiul de Macadamia este unul dintre uleiurile de plante rare, care includ cantitati mari de acid palmitoleic, care se aseamana sebumului (grasimea produsa in mod natural de pielea omului, pentru protectie). Este un emolient excelent si deosebit de bun pentru tenul uscat si matur, dar si hidratant pentru toate tipurile de piele.

Popularitatea uleiului de nuci de macadamia provine din faptul ca are cea mai mare cantitate de acizi grasi mononesaturaţi dintre toate uleiurile presate la rece folosite in cosmetica.

Concentratia mare (21%) de acid palmitoleic ca si cea de acid oleic (58%) ajuta in lupta prevenirii imbatranirii premature a pielii. Mai mult decat atat, aceasta are un efect revigorant asupra pielii si ajuta la prevenirea bolilor de piele.

Uleiul de macadamia patrunde rapid in piele, o catifeleaza şi reduce aparitia ridurilor fine, atunci când este utilizat in masajul facial.

Datorita efectului regenerant, poate fi folosit cu succes la tratarea cicatricelor, a ranilor minore, calmeaza arsurilor solare, ofera protectie impotriva soarelui si a altor afectiuni ale pielii.

Uleiul de macadamia este potrivit pentru parul uscat, vopsit sau permanent ca si masca de par.

Despre STYX NATURCOSMETIC SRL

Romania se regaseste pe harta de distributie a produselor naturale austriece STYX, prin STYX Naturcosmetic SRL. Brand international puternic, cunoscut in peste 40 de tari de pe cinci continente, STYX a cucerit o buna parte din piata cosmeticelor naturale, prin calitatea produselor sale.Oferta noastra cuprinde in momentul de fata aproximativ 450 de produse pentru ingrijirea pielii, parului, corpului sau pentru aromaterapie.Toate produsele au la baza exclusiv ingredienti activi din plante si uleiuri din plante presate la rece. Plantele folosite provin din ferme bio in care cultivarea si recoltarea sunt realizate in conditii optime. Prin principiile lor active, uleiurile esentiale intregesc compozitia produselor realizate dupa retete mostenite din generatie in generatie.Echipamentele si metodele de fabricatie moderne permit o procesare blanda a materiei prime. Prin folosirea tehnologiei de dizolvare sub vid si procesarea la temperaturi sub 45°C, vitaminele, mineralele si principiile active din uleiurile esentiale nu-si pierd calitatile.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/styx-naturcosmetic-srl/uleiul-de-macadamia-un-anti-aging-natural