Targ de primavara la Muzeul National al Taranului Roman

BUCURESTI - 11 martie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Social, Agricultura

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza weekendul acesta “Targul de Primavara“ in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde va asteapta, de vineri pana duminica, intre orele 10,00-18,00 aproximativ 100 de producatori, mesteri si artizani, negustori si tineri artisti.

II Romanesti

II Romanesti

Meter(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti creatori de: ceramica , obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, decoratiuni, cauce si ibrice de alama; cu ii si marame; cu scoarte si cergi; cu icoane si pristolnice, bijuterii, obiecte realizate din lana si crosetate, laolalta mesteri vechi si tineri creativi. In curtea interioara veti putea face o intoarcere in timp, printre obiectele de antichitati taranesti si nu numai.

Li se alatura producatori cu: telemea, urda, cas afumat, , branza de burduf si in coaja de brad, carnati si afumaturi traditionale din carne de porc, curcan si vita din Maramures, Sibiu, Buzau, Arges, palinci si prajiuri, cozonac, poale-n brau si baklava, cafea la nisip si placinte.

 De post puteti targui: zacusti, siropuri si dulceturi fel de fel din Arges, Bacau, Dambovita si Maramures, miere si produse apicole, mere, nuci si poame, turta dulce si covrigi. Nu vor lipsi magiunul de Topoloveni si produsele Topoloveana, fara zahar adaugat, cu oferte de primavara.

Gospodine pricepute din Dambovita gatesc la ceaun mancaruri de de post (sarmale, fasole, tocanita de legume), gratare si mamaliga, pastrav, novac, lipie damboviteana si bunatati fel de fel.

Pofticiosi sau iubitori de frumos, colectionari si amatori de arta si buna dispozitie, va asteptam pe toti, din 14 pana in 16 martie, de dimineata pana seara, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman!

Vizitare: zilnic, intre 10, 00 si 18, 00. Intrarea libera!

Despre Tactic Events & Marketing

“Piata taraneasca” este un concept deja consacrat de “piata” cu vanzare, destinat produselor traditionale romanesti, alimente proaspete (carne,branzeturi, legume, fructe, bauturi, compoturi, dulceturi, miere, turta dulce), naturale, ecologice, pregatite in vatra satului dupa retete specifice zonelor istorice/geografice.