Descopera Fujikura Intelligent! Tehnologie premium, unica pe piata, la cel mai bun pret!

BUCURESTI - 11 aprilie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, IT&C, Tehnologie

Fujikura Japonia lansează un nou kit de sudură menit să rezolve provocările specifice joncționării fibrelor optice din cadrul proiectelor FTTx .

Fujikura intelligent! 41S + CT50

Kitul, compus din aparatul de sudura 41S și cleaverul CT50, permite o nouă abordare a modului în care fibrele sunt joncționate prin stabilirea unei conexiuni Bluetooth între cele două echipamente și automatizarea parțială a acestui proces, rezultatul fiind o creștere a eficienței jonctorilor și reducerea timpului de instalare.

O problemă frecventă în cadrul procesului de joncționare o reprezintă tăieturile de proastă calitate ce duc la realizarea unor joncțiuni cu pierderi excesive care trebuie refăcute, rezultatul fiind timp și costuri suplimentare.

În trecut pentru remedierea acestei probleme era nevoie de intervenția jonctorului pentru a roti sau înălța lama, de multe ori aceasta operație făcându-se în condiții de teren, rezultatele fiind imprevizibile. Lucrurile s-au agravat în ultimii ani deoarece creșterea numărului de proiecte FTTx a dus la o lipsă acută de personal care a avut ca efect o scădere a nivelului mediu de pregătire al jonctorilor.

Soluția propusă de Fujikura pentru acesta problemă o reprezintă stabilirea unei conexiuni Bluetooth bidirecționale între splicer și cleaver și automatizarea procesului de rotire al lamei cleaverului. Aparatul de sudură 41S monitorizează permanent performanța cleaver-ului si, atunci când detectează că fibra optică nu a fost tăiată corespunzător, trimite către cleaver-ul CT50 o comandă de schimbare a poziției lamei. La rândul său cleaverul, prin intermediul senzorilor și actuatoarelor interne, rotește automat lama pe poziția următoare restabilind performanța optimă de tăiere.

Pe lângă monitorizarea performanței cleaverului, 41S poate citi și nivelul bateriei lui și numărul de tăieturi realizate pentru fiecare poziție a lamei în parte. În acest fel se maximizează durata de viață a acesteia și se elimină problemele provocate de erorile umane.

Un alt element de noutate îl reprezintă alinierea de tip active cladd alignment+, care presupune alinierea după învelișul optic și estimarea pierderilor după miez folosind imaginea la cald a sudurii. Astfel sunt eliminate erorile de aliniere cauzate de praf și alte urme de contaminare, rezultatul fiind pierderi semnificativ mai mici pentru fiecare sudura efectuată și un nivel mai mare de încredere al utilizatorului.

Comparativ cu generația precedentă, 41S dispune de un ecran tactil de 12,7 cm cu o rezoluție crescută, iluminat îmbunătățit al zonei de lucru, electrozi ce se pot înlocui fără șurubelniță și un cuptor ce facilitează plasarea manșonului termocontractabil.

Aparatul păstrează însă toate caracteristicile pentru care echipamentele Fujikura sunt îndrăgite la noi în țară: fiabilitate, rapiditate, robustețe și posibilitatea de personalizare în funcție de modul de lucru al fiecăruia.

Pentru mai multe detalii vizitati: http://fujikura. tele-grup .ro | www.tele-grup.ro

Despre Tele-Grup

Tele Grup reprezinta un portofoliu de afaceri in continua crestere, dezvoltat pe o fundatie solida de valori impartasite atat de partenerii externi cat si de cei interni. Intr-o piata competitiva si aflata intr-o permanenta schimbare, ne-am propus sa oferim o gama completa de produse si solutii, cat mai diversificata, prin care sa raspundem si celor mai exigente cerinte ale clientilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tele-grup/descopera-fujikura-intelligent-tehnologie-premium-unica-pe-piata-la-cel-mai-bun-pret