Este tigara electronica buna sau nu?

BUCURESTI - 6 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Sanatate, Social, Stiinta / Cercetare

Tigara electronica a devenit in ultimul an un subiect foarte dezbatut. Pe de o parte sunt simpatizantii acestui produs care il sustin cu mare convingere, iar pe de alta parte sunt cei care considera ca acest produs nu este deloc unul atat de bun cum se pretinde a fi. De aceea, vom incerca sa vedem astazi daca este sau nu tigara electronica buna?

TigaraElectronica Nr1

TigaraElectronica Nr1

 Alege tigari electronice de calitate 

www.tigaraelectronica-nr1.ro

Vom incerca astazi sa va prezentam ceea ce se stie cu certitudine despre tigara electronica, dar si despre consumul de tutun. Nu vom incerca sa dam un raspuns cert la intrebarea de mai sus insa, speram ca dupa ce va vom prezenta urmatoarele fapte veti fi in masura sa gasiti raspunsul singuri. In fond, daca sunteti fumatori, decizia de a schimba tigarile din tutun cu tigara electronica, va apartine.

Compusii din fumul de tutun si din vaporii de tigari electronice

De multa vreme se stie ce contine fumul de tutun iar atat de multe au fost descoperite in ultimele decenii incat, este cu siguranta un lucru care nu poate fi ignorat de nimeni. Atunci cand un fumator aprinde o tigara, procesul de ardere da nastere la mii de substante chimice, printre care monoxid de carbon, gudron, formaldehida, amoniac si multe altele. Studiile realizate pana in prezent au confirmat in nenumarate randuri ca aceste substante sunt responsabile pentru aparitia cancerului pulmonar si a emfizemului.

Tigarile electronice emit vapori care sunt alcatuiti din: propilen glicol sau glicerina vegetala, nicotina, arome alimentare, precum si apa distilata, uneori. Exista situatii in care se foloseste atat propilen glicolul, cat si glicerina vegetala. Din aceasta lista singura substanta care ridica semne de intrebare este probabil, propilen glicolul. Trebuie sa stiti ca aceasta substanta este folosita in industria alimentara, farmaceutica dar si cosmetica. Se gaseste in multe produse pe care noi le utilizam zi de zi. Atunci cand un utilizator foloseste tigara electronica in public, vaporii pe care ii expira nu sunt decat o ceata inofensiva, aproape lipsita de nicotina deoarece aceasta este absorbita in mare parte de corpul celui care vapeaza.

Ce efecte au asupra celor din jur?

Este cunoscut deja faptul ca fumatul pasiv are consecinte grave asupra celor din jur. Totodata, se stie ca fumul de tigara lasa in urma un miros neplacut. Pe langa aceste motive, nefumatorii nu doresc sa stea prea mult in preajma fumatorilor si pentru ca fumul emis de acestia provoaca iritatii ale ochilor, nasului si gatului.

In ceea ce priveste vaporii de tigara electronica, acestia nu au efecte negative asupra celor din jur si nici nu provoaca iritatii (pentru majoritatea persoanelor). Acesti vapori dispar foarte repede in aer, exact ca si ceata produsa de masinile de ceata. Tocmai de aceea, daca nu aveti o problema cu aceasta ceata nu veti avea probleme nici cu vaporii pentru ca sunt produsi dupa acelasi principiu.

Pretul platit de consumator

Un pachet de tigari costa in Romania in jur de 12 lei. O persoana care fumeaza un pachet de tigari pe zi, ajunge sa plateasca lunar in jur de 360 de lei, iar costurile cu placerea de a fuma se ridica anual undeva la 4.380 de lei. Desigur ca in aceste calcule nu este inclus si pretul brichetelor sau al chibriturilor.

Un kit de tigara electronica pentru incepator costa in jur de 300 de lei. Acesta include consumabile care sunt suficiente pentru o luna, pentru un fumator de un pachet pe zi. Insa, incepand cu a doua luna de utilizare a tigarii electronice, aceasta suma se reduce, deoarece nu mai trebuie sa cumparati toate consumabilele si ajunge undeva in jurul sumei de 100 de lei. Astfel costurile anuale ale unei persoane care vapeaza tigara electronica se ridica la aproximativ 1.400 de lei. Asta inseamna ca plateste cu aproximativ 2.000 de lei mai putin pe an fata decat ar fi platit daca ar fi continuat sa fumeze tigari obisnuite.

Lucrurile enumerate mai sus ofera suficienta informatie incat sa fiti in masura sa decideti singuri daca tigarile electronice sunt sau nu bune. Daca mai aveti si alte intrebari despre tigarile electronice va invitam pe site-ul nostru Tigara electronica Nr1 pentru a va raspunde. Totodata, daca ati decis ca este timpul sa renuntati la fumat cu tigara electronica, atunci pe site-ul nostru aveti posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de modele si consumabile cele mai potrivite stilului dvs.