Carlos Alcaraz și Iga Swiatek, favoriți la Roland Garros 2023

BUCURESTI - 26 mai 2023

Comunicat tip General in Sport

Cel de-al doilea turneu de tenis de Grand Slam al anului 2023 se va desfășura la Paris între 28 mai și 11 iunie. La Roland Garros 2023, favoriții la categoriile masculin și feminin sunt Carlos Alcaraz și respectiv Iga Swiatek.

Teren Tenis

Așadar, sportivii tineri sunt în prim-plan la acest turneu, existând mari așteptări pentru aceste valori confirmate deja în tenis, aflate încă la startul carierei.

România va fi reprezentată pe tabloul principal de Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Patricia Țig, în condițiile în care Simona Halep lipsește de la acest turneu.

Nici Rafael Nadal nu va fi prezent în competiție, ceea ce face confruntările cu adevărat deschide oricărui rezultat. Să nu uităm că jucătorul spaniol de tenis, care s-a impus la Roland Garros și în 2022, a dominat această competiție în ultimele două decenii, acumulând nu mai puțin de 14 titluri la French Open.

Carlos Alcaraz, favoritul caselor de pariuri

Considerat un urmaș al lui Rafael Nadal, statut cu care Carlos Alcaraz nu este de acord, jucătorul iberic de tenis dornic să își clădească propriul drum de succes are șanse mari să obțină un nou succes major la actuala ediție a Open-ului francez.

Carlos Alcaraz a fost campion la US Open 2022, dar și la Indian Wells 2023 și Madrid 2023. În oferta de pariuri tenis 2023 a agenției Unibet, spaniolul are cotă 2.35 pentru trofeu câștigat la Roland Garros.

Pe lista favoriților în turneul de la Paris îl regăsim însă și pe Novak Djokovic, un jucător extrem de experimentat. La 36 de ani, sârbul deține recordul pentru anii în care a terminat pe primul loc în clasamentul ATP: nu mai puțin de 7. Rămâne de văzut dacă noua generație se va impune prin Carlos Acaraz sau dacă experiența încă va avea câștig la French Open.

Pe platforma de pariuri online Unibet, 3.00 este cota pentru turneu câștigat de Novak Djokovic. Printre favoriți îi regăsim și pe Holger Rune (cotă 12.00), Jannik Sinner (cotă 12.00), Stefanos Tsitsipas (cotă 12.00) și Andrey Rublev (cotă 29.00).

Cotele prezentate sunt preluate din oferta agenției de pariuri online Unibet, care va transmite live toate meciurile de la Roland Garros și a pregătit o serie de promoții speciale pentru French Open 2023:

Creșteri de profit live de până la 25% în primele 9 zile ale competiției
    Betstream live - poți paria în direct fără să închizi transmisiunea
    Campionat de pariuri cu fond de premiere de 125.000 RON

Ar putea fi Stefanos Tsitsipas câștigătorul surpriză?

În cazul în care Carlos Alcaraz nu va reuși să își confirme statutul de principal favorit, teoretic mari șanse are Novak Djokovic. Acesta are în palmares însă doar 2 titluri câștigate la Roland Garros plus 4 finale pierdute. Este foarte posibil ca un alt nume să se remarce la Paris, nefiind exclus de exemplu ca Stefanos Tsitsipas să provoace surpriza, așa cum s-a întâmplat și la alte ediții cu sportivi aparent mai slab cotați.

Jucătorul de tenis din Grecia a jucat finala la Roland Garros în 2021 și a reușit aceeași clasare și la Australian Open în acest an. La cota 12.00 propusă de Unibet, o astfel de surpriză ar fi puternic răsplătită celor care au mizat pe un asemenea scenariu.

Iga Swiatek – statut de mare favorită

Privind cotele de la pariuri online, se poate spune că specialiștii o consideră pe Iga Swiatek drept mare favorită. Cota sa este 1.75 la Unibet, la distanță semnificativă de Aryna Sabalenka (cotă 5.00), Barbora Krejcikova (cotă 16.00), Ons Jabeur (cota 18.00), Elena Rybakina (cotă 18.00) și Paula Badosa (cotă 24.00).

Iga Swiatek își apără trofeul câștigat anul trecut la Roland Garros, după ce s-a impus în competiție și în anul 2020. Bucurându-se de supremație în clasamentul WTA, Iga Swiatek poate fi considerată jucătoarea de tenis a momentului. Totuși, a fost învinsă de curând în finala de la Madrid, așadar nimic nu este cert.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tipzor-gamming-advertising-srl-d/carlos-alcaraz-si-iga-swiatek-favoriti-la-roland-garros-2023