In calitate de retaileri, de ce fel de pungi aveti nevoie in magazine?

BUCURESTI - 13 mai 2015

Comunicat tip General in Retail

Fiecare produs destinat comercializarii are nevoie de pungi. Pentru obiectele mai putin pretentioase sunt suficiente ambalajele mai subtiri. Insa in cazul celor fragile sau / si mai grele, lucrurile stau in mod diferit. Acestea necesita un alt nivel de protectie si de ambalare, adica un alt tip de pungi.

In calitate de retaileri, de ce fel de pungi aveti nevoie in magazine?

Pentru retaileri, la prima vedere, lucrurile par sa fie destul de simple. Aparent, alegerea pungilor distribuite la casa nu reprezinta o problema. Si totusi, cazurile in care comerciantii propun pungi mult prea mari sau mult prea mici, mult prea subtiri sau mult prea groase, nu sunt izolate.

Care sunt parametrii de care trebuie tinut cont pentru pungi?

Daca in universul modei se vehiculeaza afirmatia ”Less is more” (Mai putin inseamna mai mult), in privinta packaging-ului, lucrurile se schimba. Pentru ca niciodata utilizarea unor pungi mai mici si mai subtiri nu va reusi sa satisfaca cerintele consumatorului final.

Pe de alta parte, folosirea unor pungi mult prea mari reprezinta doar o investitie inutila si o risipa de materii prime.

Din pacate, de prea multe ori, comerciantul alege in functie de pret, neglijand esenta. Evident, pungile de dimensiuni mici si subtiri sunt mai ieftine decat cele mari, confectionate dintr-o folie mai groasa, de 50-60 microni.

Practic, un ambalaj inadecvat cu proportiile, greutatea si fragilitatea marfurilor, inevitabil, va cauza deteriorarea acestora in timpul manevrelor de depozitare si transport. Iata de ce comerciantii, in momentul in care se decid sa concretizeze o comanda, trebuie sa ia in considerare cativa parametri.

Dupa stabilirea tipului de pungi (in formatul maieu sau banana), retailerul va tine cont de dimensiuni, potrivite cu marfurile pe care le comercializeaza, precum si de grosimea foliei din polietilena. In cazul in care categoriile de marfuri difera, se va orienta in asa fel incat sa garanteze siguranta tuturor bunurilor vandute.

Cum stiti ce tipuri de sacose va sunt necesare?

Orice vanzator trebuie sa se conformeze nevoilor clientilor, incepand de la calitatea marfurilor, pana la calitatea ambalajelor. Pentru a sti ce fel de sacose trebuie sa le ofere clientilor, mai intai, acesta trebuie sa caute raspunsul la cateva intrebari:

a. Cat sunt de grele produsele comercializate?

Greutatea marfurilor poate fi considerata primul factor decisiv pentru alegerea sortimentului de sacose sau mai bine zis a grosimii ambalajului.

Produsele grele (de exemplu din magazinele de bricolaje sau alimentare) vor avea nevoie de ambalaje mai rezistente. In schimb, pentru produsele usoare (din magazinele farmaceutice sau de suveniruri), vor fi suficiente pungi dintr-o folie subtire, de 10-15 microni.

b. Care este nivelul de protectie necesar?

Independent de dimensiune sau de greutate, pentru a ajunge la destinatie nedeteriorate, unele produse au nevoie de mai multa protectie.

Astfel, painea, oricat ar fi de mare, nu trebuie protejata decat de microorganisme si de poluare. Pentru produsele de panificatie, de exemplu, sunt suficiente niste pungi subtiri, rezistente la cel mult 5 kilograme. Insa in cazul obiectelor ceramice, grosimea foliei va fi cea care va garanta siguranta produselor.

Uneori, retailerul neglijeaza acest tip de intrebari, primii afectati fiind clientii pusi in situatia sa nu poata folosi pungile pe care le au la dispozitie. Intr-un final, acestia satui de lipsa de seriozitate a unitatii comerciale, renunta la cumparaturi, in favoarea altui retailer, atent la toate ”maruntisurile”.

Pentru ca acest lucru sa nu se intample, o buna solutie este sa comandati direct de pe website-ul www.pungi-maieu.ro al producatorului Total Gama Prod.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/total-gama-prod/in-calitate-de-retaileri-de-ce-fel-de-pungi-aveti-nevoie-in-magazine