TV5 L’INVITE

BUCURESTI - 3 noiembrie 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

In week-end-ul 4-6 noiembrie, TV5 are oaspeti de seama in emisiunea TV5 L’Invite, de la orele 17.15

Vineri 4 noiembrie : "un simbol mondial al luptei femeilor pentru libertate"
Invitata : TASLIMA NASREEN
Condamnata la moarte de catre fundamentalistii tarii sale, Bangladesh, Taslima Nasreen simbolizeaza astazi lupta femeilor pentru libertate. O poveste pe care o prezinta in noua ei carte, interzisa in Bangladesh, devenind in Franta ambasadoarea miscarii "Ni pute, ni soumise". « Nici prostituata, nici supusa ».

Simbata 5 noiembrie : "Intoarcerea cavalerilor cerului"
Invitati : BENOIT MAGIMEL
Actorul principal al noului val al cinematografiei franceze, Benoit Magimel este una dintre vedetele din "Chevaliers du ciel", un film de actiune impresionant, turnat « in ceruri » si fara trucaje, cu sprijinul armatei franceze.

Duminica 6 noiembrie : « Invitatul TV5 din muzica »
MICHEL LEGRAND cinta CLAUDE NOUGARO
Doua"Oscar-uri » si cinci "Grammy Award" face din Michel Legrand muzicianul francez cel mai recunoscut in lume. Dupa zeci de discuri si tot cam pe atitea coloane sonore pentru film, Michel Legrand aduce un omagiu lui Claude Nougaro, interpretind citeva dintre succesele pe care le-au scris impreuna.Despre TV5 Monde

****

Singurul canal mondial de televiziune în franceză, TV5 este un spaţiu de expresie pluralistă, care propune o viziune originală a lumii si care vrea sa facă cunoscută diversitatea culturală şi punctele de vedere.
TV5 s-a adaptat difuzării mondiale prin declinarea celor 8 semnale specifice fiecărui continent, ţinînd cont de decalajele orare şi de sensibilităţile publicului.
Mai mult de 160 de milioane de cămine pot primi TV5 prin cablu sau satelit, 24 de h din 24, în 200 de ţări, cu 25 de milioane de spectatori în fiecare zi.
TV5 este astfel una dintre cele mai mari 3 reţele mondiale de televiziune, alături de MTV şi CNN. În Romania TV5 este prezent în peste 70% din reţeaua de cablu şi in mai mult de 2 milioane de case românesti.
Pentru TV5 în Europa, Romania reprezintă a doua mare piaţă în termeni de audienţă, după Germania.
Laura Mihaela Pana
TV Relations Coordinator
Marketing & Communication Agent TV5
35, Vasile Lascar Street
1st floor, ap. 3, 020492
Sector 2, Bucharest, Romania
phone/fax: +40212111126
mobile: +40742690448

laura@imv.ro