UEFISCSU


Descrierea companiei UEFISCSU

INFORMATII DE BACKGROUND
Proiectele “Studii doctorale in Romania-Organizarea Scolilor Doctorale” si “Doctoratul in Scoli de Excelenta – evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica” sunt doua dintre cele cinci proiecte strategice pentru învatamantul superior derulate de C.N.C.S.I.S., C.N.F.I.S. si U.E.F.I.S.C.S.U si finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane care isi propun sa sustina transformarile structurale, sa dezvolte optiunile strategice si nu in ultimul rand sa sprijine dezvoltarile legislative.
Misiunea U.E.F.I.S.C.S.U. este de a gestiona resursele financiare necesare in vederea sustinerii dezvoltarii invatamantului superior si a cercetarii stiintifice universitare. Pentru aceasta, organizatia urmareste atragerea de noi surse financiare si orientarea activitatilor sale spre un management de calitate al finantarii invatamantului superior si al cercetarii stiintifice.

Activitatea proiectului “Studii doctorale in Romania-Organizarea Scolilor Doctorale”, inceputa in noiembrie 2008, isi propune restructurarea si consolidarea sistemului national de studii doctorale, iar proiectul “Doctoratul in Scoli de Excelenta – evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica” are ca scop crearea cadrului national de evaluare internationala a calitatii in cercetare, de structurare a unui program de excelenta in universitatile romanesti si de dezvoltare a capacitatii de publicare stiintifica.
Pana in prezent, in cadrul celor doua proiecte au avut loc workshop-uri, seminarii, focus-grupuri, in vederea realizarii rapoartelor pe domenii disciplinare si a rapoartelor sectoriale care sa conduca la elaborarea diagnozei “Doctoratul si organizarea Scolilor doctorale”, respectiv la Criteriile si procedurile generale de evaluare a cercetarii stiintifice universitare” in proiectul “Doctoratul in Scoli de Excelenta – evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica.

Comunicate UEFISCSU :

Vezi toate comunicatele companiei UEFISCSU.