Comunicat post-eveniment seminar de informare “Acţiuni strategice pentru dezvoltare strategică” ID 130472

BUCURESTI - 10 aprilie 2015

Comunicat tip General in Social

Joi, 9 aprilie 2015, la Casa de Cultură a Comunei Talpa s-a desfăşurat seminarul de informare privind stadiul de implementare al proiectului “Acţiuni strategice pentru dezvoltare strategică”, derulat de către Austromed Holding srl, în parteneriat cu bit education & consulting România SRL, Asociaţia Comunelor din România şi expertul transnaţional bit management Beratung GmbH.
Proiectul, în valoare totală de 15.774.731,30 lei, este o aplicaţie a strategiei Uniunii Europene de integrare profesională şi îmbunătăţire durabilă a nivelului de trai al persoanelor defavorizate şi se desfăşoară în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!” cu finanţare nerambursabilă din Fondul Social European.

La eveniment au fost prezenţi, din partea echipei de proiect, dl. George Enescu, responsabil cu activităţile transnaţionale, şi dl. Alexandru Lăpuşan, manager de proiect, reprezentanţi ai unor autorităţi locale şi alte persoane implicate în proiect, formatori, absolvenţi şi viitori cursanţi, precum şi reprezentanţi ai presei din jud. Teleorman.

În cadrul evenimentului, dl. Alexandru Lăpuşan a prezentat rezultatele cursurilor de calificare finalizate: „îngrijitoare bătrâni la domiciliu” și ”îngrijitoare copii” din localitățile Orbeasca, Talpa, Tătărăștii de Jos din jud. Teleorman, Doicești jud. Dâmboviţa și din localitatea Cornu, jud. Prahova. Toţi cursanții au promovat examenele de încheiere a cursurilor şi au dobândit  competențele necesare calificării, conform programelor aprobate de către Autoritatea Națională pentru Calificări.

Dl. George Enescu, responsabil cu activităţile transnaţionale, a remarcat că sfârşitul acestei etape de proiect este un nou început şi deschide calea către atingerea scopului principal al proiectului: diversificarea şansele cursanţilor de a se angaja în meseriile învăţate în cadrul proiectului atât în România, cât şi în alte țări ale Uniunii Europene.

Au fost comunicate detalii privind  calendarul următoarelor cursuri de calificare din perioada aprilie – mai 2015: ”îngrijitoare bătrâni la domiciliu” din localitățile Orbeasca și Buzescu jud. Teleorman și din localitatea Doicești jud. Dâmbovița, ”îngrijitoare copii” din localitățile Tătărăștii de Jos jud. Teleorman, Periș jud. Ilfov și ”baby sitter” din localitatea Doicești jud. Dâmbovița.

Dl. Benone Rababoc, primarul comunei Talpa, şi-a exprimat bucuria generală că un proiect european a investit şi în mediul rural şi cea particulară că acest proiect  s-a pliat perfect pe nevoile şi contextul social al comunei pe care o gospodăreşte. Dl. primar a mulţumit presei pentru prezenţă şi pentru informarea opiniei publice cu privire la efectele pozitive generate în comunitatea locală.

La finalul seminarului, au fost înmânate certificatelele de absolvire ale cursanţilor care au încheiat prima serie de cursuri de calificare pentru “îngrijitori bătrâni la domiciliu”, valabile în orice stat membru al Uniunii Europene.

 *       *

*

Obiectivul general al proiectului răspunde cerințelor pieței muncii din România, vizează facilitarea integrării ocupaționale, deschizând grupului ţintă participant perspectiva unui loc de muncă atractiv și durabil, capabil să îi asigure un venit decent. În acest scop, parteneriatul condus de Austromed Holding srl efectuează cursuri de calificare în profesii cu înaltă valoare socială, aflate în expansiune în România şi cu mare căutare în ţări dezvoltate ale Uniunii Europene: „îngrijitoare bătrâni la domiciliu”, “îngrijitoare copii la domiciliu” și “ospătari”. Cursurile de calificare pot fi completate cu cele de „competenţe informatice”, destinate dezvoltării abilităților de lucru cu computerul, și cele de „competenţe antreprenoriale”, indispensabile înfiinţării şi conducerii propriei afaceri.

  

Date de contact pentru informaţii suplimentare:

Alexandru Lăpușan, manager de proiect

Austromed Holding SRL

Tel: 0732 33 88 77, fax: 021/317 49 17

e-mail: 130472-manager@austromed.ro

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/whizz-communication-srl/comunicat-post-eveniment-seminar-de-informare-actiuni-strategice-pentru-dezvoltare-strategica-id-130472