Deputatul Zatreanu nu este de acord ca, de Paste, unii sa manance cozonac iar altii paine uscata!

BUCURESTI - 1 aprilie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Politic, Social

Deputatul Dan-Radu Zatreanu a reactionat foarte dur la aflarea vestii ca anumite companii de stat au anuntat prime de Paste pentru angajati ale caror sume totale se ridica la milioane de euro.

Voi cere prim-ministrului ca impotriva managementului companiilor de stat care si-au permis aceste cheluieli irationale in pofida bugetului de austeritate impus in intregul sistem bugetar sa fie luate masuri drastice de sanctionare, megand, daca este cazul, pana la demiterea din functii.

Dan-Radu Zatreanu

„Ceea ce ma intriga cel mai tare este faptul ca multe dintre companiile de stat care au promis prime de Paste angajatilor au mari datorii la bugetul de stat. S-a publicat deja in presa centrala ca Societate Nationala a Lignitului Oltenia, care aduna datorii la bugetul de stat de peste 66 de milioane de euro vrea sa-si „premieze“ cei peste 8.000 de angajati cu mai bine de un milion de euro! Pe ce s-a bazat conducerea companiei cand a decis ca toti contribuabilii, sa „cotizeze“ la cozonacul lor de Paste?“ - a intrebat retoric Dan-Radu Zatreanu. In continuare, deputatul democrat-liberal a aratat ca intr-o situatie similara se afla si Compania Nationala a Huilei Petrosani, Complexul Energetic Rovinari sau unele filiale judetene ale Postei Romane. „Unii n-au invatat nimic din lectia gratuita de economie oferita de criza economica pe care am traversat-o si fac cheltuieli irationale, nefundamentate pe criterii de performanta in activitatea desfasurata. Iar companiile de stat care pe deasupra mai inregistreaza si pierderi ar fi trebuit sa fie mai decente. Ceea ce au facut directorii acelor companii care s-au lansat in astfel de promisiuni au dat dovada de lipsa de responsabilitate“ - a mai aratat deputatul Dan-Radu Zatreanu,  care si-a exprimat intentia ca saptamana viitoare sa-i ceara premierului Emil Boc, de la tribuna Parlamentului, ca impotriva managementului companiilor de stat care si-au permis aceste cheluieli irationale in pofida bugetului de austeritate impus in intregul sistem bugetar sa fie luate masuri drastice de sanctionare, megand, daca este cazul, pana la demiterea din functii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zebra-media-advertising/deputatul-zatreanu-nu-este-de-acord-ca-de-paste-unii-sa-manance-cozonac-iar-altii-paine-uscata