București, oraș pet friendly

BUCURESTI - 29 septembrie 2023

Comunicat tip General in ONG

Proiectul ”Să dăm o viață mai bună animalelor din București!”, implementat de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Caleidoscop, este parte din inițiativele Primăriei Generale a Municipiului București menite să transforme Capitala într-un oraș pet friendly

București oraș pet friendly

„Statele membre ale Uniunii Europene vor trata cu toată atenția cerințele de bunăstare a animalelor, având în vedere că acestea sunt ființe simțitoare și au nevoi specifice.”

Tratatul de la Lisabona (Art. 13)

Iar aceasta, pentru că, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, România este tot mai preocupată de bunăstarea animalelor de companie, și depune eforturi în această direcție, prin campanii de informare, conștientizare și sensibilizare a cetățenilor săi, pentru a îndeplini cerințele din Articolul 13 din Tratatul de la Lisabona, care prevede că „statele membre ale Uniunii Europene vor trata cu toată atenția cerințele de bunăstare a animalelor, având în vedere că acestea sunt ființe simțitoare și au nevoi specifice”. Proiectul, realizat cu sprijin de la bugetul local al administrației municipale, își propune să contribuie la dezvoltarea și la diversificarea activităților care au ca scop protecția și bunăstarea animalelor, la promovarea drepturilor animalelor și la informarea cetățenilor cu privire la sancțiunile care sunt aplicate pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul protecției animalelor. De asemenea, prin acțiunile din cadrul proiectului, vor fi vizate prevenirea și combaterea abandonului animalelor, responsabilizarea și educarea societății civile cu privire la modul în care trebuie să conviețuim cu animalele, pentru a avea o comunitate pet friendly, așa cum sunt în multe dintre orașele europene. Sensibilizarea opiniei publice și crearea unui reflex de simpatie în ceea ce privește situația câinilor fără stăpân, precum și schimbarea mentalității colective a cetățenilor din București față de actul de adopție vor fi, de asemenea, obiective în cadrul proiectului dezvoltat de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Caleidoscop, care își propune implementarea conceptului de "matching", adică potrivire a temperamentelor, astfel încât cei care vor să adopte să știe cum trebuie să își aleagă animalele de companie, pentru a nu se ajunge la returnarea sau chiar la reabandonarea animalelor adoptate. Oamenii trebuie să cunoască problemele grave create animalelor prin abandon! Având aceste scopuri, începând din 29 septembrie 2023, timp de două luni, Asociația pentru Dezvol­tare Comunitară Caleidoscop va organiza șase evenimente, în spații publice din București, în cadrul cărora specialiști și iubitori de animale vor interacționa pe teme precum prevenirea înmulțirii necontrolate a animalelor, abandonul, încurajarea adopțiilor responsabile, toate acestea în vederea dezvoltării unei relații armonioase animal-stăpân. Evenimentele se adresează persoanelor de toate vârstele, dar va fi încurajată în mod special prezența copiilor, pentru care se vor organiza activități distractive, cu rol de sensibilizare și educare, precum și concursuri cu premii, dar și activități care presupun interacțiunea cu animale de companie prietenoase, demonstrații de dresaj și multe altele. Vă invităm să ne urmăriți pe site-ul proiectului, www. animalefericite .ro, pe pagina de facebook Animale Fericite și să participați la evenimentele organizate, unde sunt bineveniți toți iubitorii de animale, posesori sau nu. Pe cei ce dețin animale de companie, vom fi încântați să vă primim împreună cu ele. Date de contact: office@animalefericite.ro

Despre Zebra Press

Asociația pentru Dezvoltare Comunitară CALEIDOSCOP