Echipamentul de protectie- detalii si sfaturi utile

BUCURESTI - 29 ianuarie 2016

Comunicat tip General in Industrie

Hainele de lucru si imbracamintea de protectie vin in toate formele, dimensiunile, materialele si greutatile pentru a asigura ca o persoana implicata intr-o sarcina specifica sau mediu, este protejata in mod adecvat si capabila sa aplice nivelul de efort fizic necesar.

Echipamentul de protectie- detalii si sfaturi utile

Salopetele sau halatele de unica folosinta protejeaza pielea impotriva particulelor solide periculoase si spray-urilor chimice. Acestea sunt utilizate in diverse aplicatii si includ indepartarea azbestului, constructii si scopuri farmaceutice. Salopetele sau halatele de unica folosinta actioneaza ca un corp protector usor si complet, care permite individului sa actioneze liber si in siguranta. Acestea sunt de multe ori vandute in alb pentru produse chimice curate si medii clinice, cu versiuni albastre vandute activitatilor din domeniul constructiilor. Culoarea poate fi importanta pentru identificarea diferitelor riscuri si substante cu care o persoana lucreaza.

In ciuda faptului ca sunt multi-scop, halatele de unica folosinta nu trebuie utilizate drept imbracaminte ignifuga.

Foarte des imbracamintea de protectie trebuie sa fie purtata intr-o zona periculoasa, in care oamenii au nevoie sa fie observati. De exemplu, daca o persoana lucreaza cu linii de cale ferata sau instaleaza asfalt fierbinte, aceasta are nevoie sa fie protejata atat de riscul presupus de sarcina, cat si de mediul din jurul ei. Producatori de imbracaminte de protectie, precum Limarom, furnizeaza acum materiale care sunt usoare, complet respirabile, au o rezistenta mare la caldura si presupun si o vizibilitate crescuta.

Alegerea, curatarea, intretinerea si inspectia echipamentului de lucru

Dupa efectuarea unei evaluari a riscurilor potentiale, va trebui sa se identifice tipul corect si gradul de imbracaminte de protectie / echipament. Desi diferitele standarde pentru imbracamintea de protectie sunt vaste si pot parea destul de descurajatoare, diferentele trebuie sa fie intelese, intrucat un articol de imbracaminte care pare a oferi cea mai mare protectie, este probabil sa fie inutil in alte medii de lucru.

Odata ce un angajat este echipat cu protectia de care are nevoie, angajatorul trebuie sa stabileasca un sistem eficient de intretinere pentru a asigura ca acesta continua sa ofere nivelurile necesare de protectie. Asa cum am mentionat mai devreme, inregistrarea si revizuirea regulata a riscului este vitala. Aceasta ar trebui sa includa inspectarea echipamentului, verificarea cu atentie pentru semne de deteriorare sau uzura. Un sistem eficient de intretinere a oricarui echipament ar trebui sa cuprinda o examinare, testare, curatire, reparare si inlocuire, precum si verificarea ca limitele de expunere admisibile ale producatorului nu s-au schimbat.

De asemenea, este important ca echipamentul si unele halate de protectie sa fie depozitate in conditii de siguranta si in mod corect intr-un mediu curat, pentru a evita deteriorarea de la produse chimice, lumina soarelui, caldura si lovituri accidentale.

Despre Zoom-Biz

Intrucat este important ca echipamentul sa fie de o calitate superioara pentru a oferi protectia maxima in orice imprejurare, Limarom utilizeaza o linie de productie moderna, materiale de cea mai buna calitate si modele dintre cele mai deverse pentru orice domeniu de activitate, astfel incat clientii pot alege din numeroasele modele de halate, salopete si alte piese de echipament de protectie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zoom-biz/echipamentul-de-protectie-detalii-si-sfaturi-utile