Pescuit la rapitor: Cateva secrete pentru pescuitul la stiuca

BUCURESTI - 15 iunie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Sport

Iubitorii de stiuci pot practica pescuit la rapitor cu succes, dar numai daca sunt echipati corespunzator si numai daca cunosc cateva secrete de mare valoare. Esti curios sa afli si tu secretele? Vrei sa stii de unde poti achizitiona ustensilele necesare pentru pescuitul stiucii? Iti spunem in cele ce urmeaza.

Pescuit la rapitor: Cateva secrete pentru pescuitul la stiuca

Pescuit la rapitor inseamna inainte de toate multa cunoastere

Pentru pescuit la rapitor trebuie sa te inarmezi nu numai cu rabdare, ci si cu un bagaj vast de cunostinte, astfel incat sa iesi din aceasta lupta intotdeauna victorios. Deci, pescuitul la stiuca are cateva secrete de care ar trebui sa tii musai cont:

- Tine cont ca atacul stiucii este imprevizibil, cel mai adesea, deci incearca pe cat posibil sa fii pe faza;

- Ai sesizat atacul? Nu te grabi sa scoti stiuca, ci ai rabdare. Asteapt-o sa se “inversuneze” cat mai mult pe naluca – atacurile trebuie sa fie succesive si violente – si abia apoi inteapa puternic;

- In timp ce aduci stiuca la mal este de preferat ca tu sa fii cel care ia initiativa. Este de evitat plimbatul, desigur in limita in care iti permite firul, dar si reglajul franei. Este de recomandat si ca varful lansetei sa nu fie lasat in pozitie verticala. Cea mai buna pozitie este cea orizontala. Catre final, inainte de a scoate stiuca din apa si pentru a evita “lumanarile” specifice din dorinta de a scapa, varful lansetei sa fie lasat chiar catre suprafata apei;

- Tine minte ca daca ai avut “atac” pe o anumita zona cel mai bine este sa insisti doar cateva minute. Daca vezi ca stiuca nu se prinde, lasa o pauza si revin-o dupa o vreme. Daca stiuca nu s-a intepat, dupa atac joaca naluca “pe milimetru patrat”. Doar astfel vei reusi sa o intarati si mai tare;

- Recuperarea nalucii se face cu alternante, adica intre o recuperare cursiva urmata de o recuperare sacadata. Se pot face chiar si simulari de intepaturi “in vant” accelerand astfel viteza de deplasare a nalucii;

- Este foarte important sa-ti alegi vergile potrivite. Cele mai indicate sunt cele cu actiune rapida, greutatile de lansare sa fie de 15-45 grame, iar lungimea se alege intotdeauna in functie de locul de pescuit. De preferat un fir de nylon de 0.26-0.30 mm, struna de otel si o lungime de 2.10 m.

De unde cumpar ustensilele necesare pentru pescuit la rapitor?

Pentru pescuit la rapitor vei avea nevoie de lansete, mulinete, fire si carlige, de JIG-uri, plumbi, plute si avertizoare, agrafe, naluci artificiale, nade, momeli, atractanti, varteje, strune si semnalizatoare. Ei bine, toate aceste produse le poti cumpara la un pret excelent din magazinul online Ideal Fishing.

Ideal Fishing este locul ideal unde pescarii amatori sau profesionisti gasesc tot ce au nevoie pentru ca pestii sa nu le scape niciodata si sa se intoarca acasa victoriosi, nu numai cu tolba plina de snoave pescaresti si povesti fantastice.

Fa o comanda rapida de produse, asteapta cu nerabdare curierul, studiaza-ti noul echipament si fugi la pescuit, cu siguranta vei fi incantat de captura!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/zoom-biz/pescuit-la-rapitor-cateva-secrete-pentru-pescuitul-la-stiuca