Abataj

Definitie Abataj

Loc de munca in intreprinderile miniere in activitatea de extractie subterana, unde se extrage un minereu sau o roca dintr-un zacamant. Munca in abataj este organizata si se desfasoara in colective de munca, a caror marime este determinata de gradul de mecanizare a procesului de exploatare si de dimensiunile frontului de lucru. Colectivul de munca, denumit echipa la nivelul fiecarui schimb si brigada la nivelul schimburilor dintr-o zi de lucru, este condus de un sef de echipa, respectiv sef de brigada numit dintre muncitorii cu calificare si experienta corespunzatoare lucrarilor efectuate. Colectivele de munca din abataj functioneaza in cadrul formatiunilor de lucru, conduse de un maistru.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Abataj? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Abataj.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Abataj. Definitiile termenilor despre Abataj cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Abataj, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Abataj.