ABMEE desfasoara un program de educatie pe teme ECO, pentru copiii din Brasov!

Locul desfasurarii: Scoala Generala nr. 13, Sala Festiva – etaj 2

Organizator: ABMEE

ABMEE desfasoara un program de educatie pe teme ECO, pentru copiii din Brasov!

ABMEE – Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov va sustine o sesiune educativa pe teme ECO, in cadrul proiectului european BAMBINI – „Socialisation towards clean and energy efficient transport”, marti, 30/11/2010, incepand cu ora 10:00. Evenimentul se va desfasura la Scoala Generala nr. 13, situata pe strada Oltet nr. 12, in Sala Festiva, etaj 2.

 

Echipa ABMEE va prezenta elevilor doua filme de animatie care explica si demonstreaza conceptul de ECO-cetatean, folosind metode adecvate care pot fi asimilate cu usurinta de catre acest segment de varsta.

 

Cele doua animatii: „Sa salvam energia!” si „Lumina mai buna cu... mai putina energie”, precum si jocurile interactive propuse de proiectul BAMBINI au ca scop transmiterea unor mesaje cat se poate de simple, menite sa genereze schimbari comportamentale de la o varsta cat mai mica.

 

Prin acest eveniment, ABMEE isi propune sa contribuie la seria de actiuni prin care se doreste depasirea obiectivelor Uniunii Europene de reducere a emisiilor de CO2 cu 20% pana in anul 2020, prin masuri de eficienta energetica, prin masuri legate de energia produsa din surse regenerabile si prin transport nepoluant. Acest obiectiv este asumat de catre Primaria municipiului Brasov prin semnarea Conventiei Primarilor, initiativa a Comisiei Europene destinata oraselor si municipiilor din Europa, cu scopul de a implica autoritatile locale si cetatenii in dezvoltarea si punerea in aplicare a politicii Uniunii Europene in domeniul energiei.

 

Scoala Generala nr. 13, prin elevii din clasele I, a II-a si a III-a, a pregatit o sceneta intitulata „Protectia Padurii”, moment care face parte din proiectul „Terra – casa noastra”. Acest proiect este coordonat de catre dna. Invatatoare Doinita TOTU, cu sprijinul dlui. Director Ioan DRAGNEA. In cadrul aceluiasi proiect, elevii Scolii 13 au avut si alte activitati – colectare hartie, colectare fier, igienizare – activitati destinate sa protejeze mediul.

 

Echipa ABMEE incurajeaza actiuni si proiecte de genul celor desfasurate in Scoala Generala nr. 13! De aceea, avem placerea de a va invita maine, 30/11/2010, incepand cu ora 10:00, pentru a fi martori la faptul ca protejarea mediului si eficienta energetica sunt concepte pe care copiii le-au inglobat deja. Contributia noastra conteaza, iar acest lucru ne este aratat chiar de cei mici!

 

* * *

Pentru informatii suplimentare contactati-ne la:

 

Leea CATINCESCU – Specialist Relatii Publice

Tel./fax:           0268 474 209

Email:       office@abmee.ro / leea.catincescu@abmee.ro

Despre ABMEE

* * *
Despre ABMEE. Asociatia „Agentia pentru Managementul Energiei si Protectia Mediului Brasov” (ABMEE) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata ca urmare a preocuparii municipalitatii Brasov pentru eficienta energetica si protectia mediului, cu aliniere la cerintele politicilor europene in domeniu. ABMEE a fost infiintata in anul 2003 prin programul SAVE II al Comisiei Europene.
Domenii principale de activitate:
• Gestionarea de proiecte cu finantare europeana (programul Energie Inteligenta Europa, Phare);
• Certificarea energetica a cladirilor;
• Audituri energetice;
• Bilant electroenergetic si termoenergetic;
• Studii diverse (studii de fezabilitate, studii de oportunitate etc.)
• Organizare de seminarii si conferinte;
• Sustinere de sesiuni de instruire pe diferite topici;
• Campanii de informare.
Obiective. ABMEE este un organism calificat de identificare si evaluare a problemelor locale de energie si de mediu. Principalele obiective sunt legate de conceptul de dezvoltare durabila:
• Promovarea eficientei energetice (RUE) si a utilizarii surselor alternative de energie (RES).
• Implementare de proiecte in domeniul eficientei energetice.
• Informare, sesiuni de instruire, diseminare si campanii de constientizare in domeniul RUE si RES.
Activitatile agentiei sunt in conformitate cu:
• Responsabilitatile autoritatilor locale trasate in Legea eficientei energetice si introducerea surselor regenrabile de energie
• Obiectivele Consiliului Local Brasov din Agenda Locala 21.
• Legislatia nationala si europeana in domeniul energiei si al protectiei mediului.

Confirmare pana la data: 30 noiembrie 2010

Participare: Intrare libera