4 abilitati esentiale pentru telemunca

BUCURESTI - 16 aprilie 2021

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate, Media / Publicitate

Pandemia a schimbat permanent cultura profesionala.

Telemunca

Telemunca

In timp ce multe companii au oferit flexibilitate in programul de lucru, de exemplu: cresterea numarului zilelor de concediu de odihna si optiuni de lucru la distanta inainte de criza COVID-19, pandemia a accelerat aceasta tendinta.

Pentru a putea vedea cum arata un model de cerere concediu puteti accesa calculator-salariu.net

Imbunatateste-ti abilitatile de autogestionare

Chiar daca aveti un manager excelent care va conduce miscarile de imagine de ansamblu, trebuie sa fiti organizat si autodirigit pentru a fi un operator strategic la distanta. Aceasta inseamna achizitionarea consumabilelor, instrumentelor, resurselor si mediului de lucru de care este nevoie pentru a va simti confortabil si concentrat.

Va revine sarcina de a rezolva problemele si de a le gestiona cu indemanare, astfel incat sa nu interfereze cu capacitatea dvs. de a produce. Trebuie sa fii proactiv. Cand lucrati de la distanta, managerul dvs. este mai putin probabil sa observe daca va luptati, treceti printr-un proiect incet, confuz, frustrat etc. Deci, trebuie sa vorbiti daca nu intelegeti un proiect sau daca o sarcina nu merge bine. Nu asteptati sa devina o urgenta. Il sfatuieste pe Biron Clark, fost recrutor si fondator al carierei Sidekick.

A face acest lucru inseamna a naviga prin provocarile unice catre amenajare si a le gestiona pe masura ce apar la suprafata. "Apoi, pentru a fi un lucrator la distanta de succes, va trebui sa fii disciplinat si capabil sa-ti construiesti obiceiuri de munca puternice. "Probabil ca veti fi tentati sa efectuati mai multe sarcini atunci cand aveti atata libertate. Multi muncitori noi la distanta sari inainte si inapoi intre sarcinile personale si sarcinile de lucru, de exemplu. Totusi, cei mai de succes lucratori la distanta pe care i-am vazut stabilesc limite clare intre viata personala si cea profesionala si respecta un program si o rutina consecventi."

Sus jocul de comunicare

Cand sunteti un angajat la distanta, comunicarea clara, concisa si cuprinzatoare este un "must-have". O parte din aceasta constientizare intelege cand un mesaj scris va face treaba si cand trebuie sa luati telefonul si sa vorbiti ceva.

Cand pregatiti corespondenta scrisa, recunoasteti ca acele reguli gramaticale pe care profesorii nostri de liceu le-au subliniat nu sunt doar un exercitiu de necaz. Toate sunt despre claritate. Acestea ii arata cititorului cum sa dea sens ideilor pe care le modelezi. Clark scrie: "Este crucial sa va asigurati ca utilizati termeni lipsiti de ambiguitate si comunicati intr-un mod care reduce la minimum sansa de a fi inteles gresit".

Deoarece operatorii la distanta se bazeaza atat de mult pe corespondentele scrise, merita sa urmezi un curs de actualizare, astfel incat sa poti comunica cu incredere. Fata de gramatica ofera o varietate de resurse utile. Lui Clark ii plac Skillshare si LinkedIn Learning pentru o varietate de cursuri de actualizare.

Pune-ti jocul de auto-advocacy

Atunci cand faceti telecomunicatii si restul echipei dvs. se afla la birou, uneori va puteti simti mai putin vizibili decat colegii dvs., chiar si atunci cand faceti o munca excelenta. Este pe tine sa te faci singur si nevoile tale sunt cunoscute. Munca la distanta va aduce beneficii atat pentru dvs., cat si pentru angajatorul dvs., astfel incat nu trebuie sa va simtiti pacatosi in ceea ce priveste organizarea dvs. Asteptati-va sa fiti tratati la fel ca orice alt angajat.

Gasiti un rol la distanta care sa se potriveasca vietii voastre

Daca sunteti gata sa urmariti un rol la distanta, utilizati Ghidul Glassdoor pentru gasirea unui loc de munca la distanta. Aflati elementele de baza si setati-va profilul pentru a viza rolurile de la distanta catre modul de pregatire pentru interviuri. Ai asta!

Cunoasteti de la inceput toate benefiicile pe care le ofera angajatorul inclusiv concediu fara plata, concediul de odihna, zile libere legale, etc.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/4-abilitati-esentiale-pentru-telemunca