Alegerea unei cutii de bijuterii – 5 sfaturi esențiale

BUCURESTI - 5 mai 2021

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Cutia de bijuterii este unul din obiectele complementare colecției tale de accesorii. Atât exteriorul, dar mai ales interiorul ei este deosebit de important atunci când vine vorba de păstrarea bijuteriilor. Bijuterii TV îți prezintă 5 sfaturi esențiale, din partea profesioniștilor, despre cum să alegi o cutie de bijuterii pentru nevoile tale.

Bijuterii

Bijuterii

Cutia de bijuterii: proporținală cu colecția de accesorii

Unul din motivele pentru care iubitorii de bijuterii aleg să cumpere o astfel de cutie este pentru organizarea pieselor din colecția lor. Așadar, acum este momentul perfect să faci o recapitulare a tipurilor de bijuterii pe care le ai. În funcție de statistică, ar trebui să alegi o cutie care să aibă destul spațiu pentru fiecare tip de accesoriu.

Spre exemplu, dacă cele mai numeroase sunt inelele, ar trebui să te orientezi spre o variantă cu multe locuri pentru astfel de bijuterii. Pentru brățări mici și subțiri se pretează sertărașele, iar dacă ai multe lanțișoare în colecția ta, există un tip de cutie de bijuterii cu spațiu destinat depozitării lor.

Cutia de bijuterii trebuie să protejeze conținutul

Un alt criteriu important este nivelul de protecție pe care îl asigură bijuteriilor. Trebuie să analizezi bine materialul din interiorul cutiei de bijuterii. 

Dacă acesta este unul aspru, care ar putea cauza zgârieturi obiectelor depozitate, atunci acea cutie este una de proastă calitate. 

Materialul ideal este moale și foarte fin la atingere, astfel încât fricțiunea dintre bijuterii și interiorul cutiei să fie minimă. 

Cutie de bijuterii cu încuietoare?

Dacă bijuteriile tale au o valoare considerabilă, atunci e bine să le păstrezi într-un seif bine ascuns. Cutiile de bijuterii nu promit protecție împotriva furturilor, pentru că pot fi ușor deteriorate. 

Totuși, dacă vrei să limitezi accesul unui copil la acele accesorii, o încuietoare ar putea fi soluția potrivită.

Analizează materialele bijuteriilor

Majoritatea cutiilor de bijuterii au un interior moale, perfect pentru orice tip de metal. Cromatic vorbind însă, există combinații deosebite între materialul cutiei și cel al accesoriilor.

Spre exemplu, bijuteriile din aur pot fi combinate cu o casetă de bijuterii din lemn, în nuanțe de maro. Bijuteriile din argint, pe de altă parte, se potrivesc mai bine cu culori mai reci sau neutre, cum este albul.

Cutia de bijuterii: parte din peisaj

Ultimul aspect de considerat este design-ul încăperii. În final, cutia de bijuterii este ca un bibelou și trebuie să fie în concordanță cu restul camerei.

Dacă ești adeptul unui stil clasic, poți alege una cu diferite inserții și forme. Stilului modern i se potrivește o cutie minimalistă, tip scandinav.

Concluzie

Intră pe Bijuterii TV și alege-ți accesoriile care îți vor umple cutia de bijuterii! Astfel, colecția ta va fi completă și protejată în totalitate.