Anuntul Telefonic sarbatoreste 30 de ani! Cele mai amuzante anunturi publicate

BUCURESTI - 5 iunie 2020

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Internet

Anuntul Telefonic, primul ziar exclusiv de mica publicitate din Romania, implineste 30 de ani de existenta, pe 7 iunie 2020. Este singurul si cel mai vechi ziar de acest tip care a rezistat pe piata timp de trei decenii.

Anuntul Telefonic

Anuntul Telefonic

Pentru a sarbatori 30 de ani de existenta pe piata romaneasca, Anuntul Telefonic a aparut deja la chioscuri in ziua de 3 iunie si urmeaza sa apara si in zilele de 5 si 8 iunie 2020 in editii speciale. Pe langa ziarul obisnuit veti primi si o selectie de anunturi vechi, “istorice”, din anii 1990, 1995 si 2000, precum si amintiri ale oamenilor care au lucrat inca din primele zile la Anuntul Telefonic si au facut posibila aparitia acestuia pe piata. 

Scurta istorie a ziarului Anuntul Telefonic

Anuntul Telefonic a aparut in 1990, imediat dupa caderea comunismului. La acea vreme Bucurestiul a fost impanzit cu mii de afise pe care erau publicate cateva numere de telefon cu mesajul ca se primesc anunturi publicitare.

Telefoanele de acasa ale familiei si prietenilor investitorului au fost puse la dispozitia noii firme, care astfel a facut primii pasi in construirea primului brand national de mica publicitate. 

Primul anunt preluat astfel la telefon a fost al unui domn care vindea un Volkswagen. Au urmat mii de anunturi, unele amuzante care au ramas in folclorul ziarului (si pe care le regasiti in ziarul aniversar), toate vorbind despre o epoca revolutionara prin care a trecut Romania dupa 1990.

In trecut anunturile erau preluate telefonic si tiparite in ziar. Acesta aparea de doua ori pe saptamana si avea intre 8 si 20 de pagini, in functie de numarul anunturilor. In timp, ziarul a crescut ai a inceput sa apara de trei ori pe saptamana, iar o singura editie a ajuns sa aiba intre 50 si 90 de pagini. 

Desi nu a fost deloc usor sa pornesti o afacere in anii 1990, Anuntul Telefonic a reusit sa creasca si sa devina tot mai popular in randul cetatenilor, mandrindu-se in prezent cu numeroase realizari:

1990 – a fost tiparit primul ziar Anuntul Telefonic

1996 – a fost creata prima varianta a site-ului www.anuntul.ro

2004 – Anuntul Telefonic a fost primit in organizatia internationala a ziarelor de mica publicitate - International Classified Media Association

2006 – s-a introdus plata anunturilor prin SMS 

2009 – s-a introdus plata cu cardul, direct pe site 

2010 – ziarul si site-ul aveau peste 1 milion de cititori lunar

2011 – a aparut prima versiune de mobil a site-ului anuntul.ro

Intre timp lumea a descoperit telefonul mobil, Internetul si retelele de socializare, iar piata a devenit tot mai dinamica si concurentiala. In ultimii zece ani au patruns si in Romania branduri internationale de mica publicitate, insa Anuntul Telefonic a continuat sa ramana singurul ziar de mica publicitate, cu trei aparitii saptamanale pe hartie si prezenta  online, pentru Bucuresti si zona metropolitana, cea mai importanta piata din Romania.

Cele mai amuzante anunturi publicate de-a lungul timpului

“Tablou Grigorescu nesemnat. Aveti incredere”

“Filozofia plus etica, de Spinoza, cartofi, ceapa, morcovi, sfecla rosie”

“POSED masina de scris, fac masaje, injectii”

“GEACA piele si sterilet – asiguram montarea lui”

“VOPSESC la comanda in patru culori”

“Urgent caut bunici buni pentru baiat de 15 ani, bunicel.”

“OFER motan siamez carnivor contra iepure sau alt animal ierbivor de preferinta comestibil.”

“VIND vin rosu natural, tensiometru.”

“CUMPAR diverse obiecte macabre pentru decor medieval: instrumente tortura, ghilotina, satir, arme vechi, cosciuge.”

“Vand MAZDA 626  lovita stinga usa, tv color german defect, aspirator defect, cuptor microunde defect.”

“S.C. vinde fulgi de gisca, rata si cascaval.”

“APEL persoanelor instarite si fara copii. Daniel, 35 ani, manierat, doresc sa fiu adoptat.”

“CAUT student la Arte cu idei nebune pt. zugravire ap. mic.”

“CATELUS ca al lui Bush, vaccinat, educat, antistress.”

Pe toate acestea, dar si multe alte anunturi amuzante le poti gasi in editiile aniversare ale ziarului Anuntul Telefonic, care apar in zilele de 3, 5 si 8 iunie 2020. 

Anuntul Telefonic, editie aniversara

Cu ocazia aniversarii a 30 de ani pe piata, Anuntul Telefonic are o editie speciala ce este distribuita impreuna cu ziarul, atat saptamana aceasta cat si  saptamana viitoare. Editia speciala a aparut la chioscuri in ziua de 3 iunie si urmeaza sa apara si in zilele de 5 si 8 iunie 2020. 

Editia aniversara cuprinde un editorial amplu al domnului Nuntu, testimoniale ale angajatilor/clientilor/partenerilor, o colectie de anunturi haioase si cateva bancuri, dar si reeditarea a trei editii vechi de ziar (una din 1990 distribuita deja pe 3 iunie, una din 1995 care va fi distribuita pe 5 iunie si una partiala din 2000 care va fi distribuita pe 8 iunie).

Chiar daca te numeri printre fanii ziarului Anuntul Telefonic, sau faci parte din generatia tanara, care doar isi aminteste de bunicii care citeau acest ziar, nu trebuie sa ratezi editia aniversara care cuprinde si editiile retiparite din anii 1990, 1995 si 2000. Vei observa cum a evoluat ziarul in acesti ani, cum au evoluat anunturile publicate incepand de la finalul erei comuniste pana in prezent. Este ca o incursiune in istoria anunturilor. In plus, vei putea citi cele mai amuzante anunturi publicate de oameni de-a lungul anilor, cele de mai sus fiind doar o mica parte dintre acestea. Cu siguranta te vei amuza teribil!