Avantajele utilizarii unei masini de spalat rufe cu uscator

BUCURESTI - 2 aprilie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Masina de spalat rufe cu uscator integrat reprezinta o alta dovada a evolutiei tehnologice menita sa ne simplifice munca, dar si viata, in general. Uscarea rufelor poate constitui in multe gospodarii o adevarata problema, care poate conduce la inconveniente destul de mari.

Masina spalat

Masina spalat

Este foarte adevarat ca extrem de putine locuinte beneficiaza de spatiu special pentru uscarea rufelor, iar la bloc nici nu se mai poate pune problema. In conditiile in care, de regula, apartamentele nu ofera atat de mult spatiu pe care am avea nevoie, sa mai uscam si rufele fie in balcon, fie in casa, devine o adevarata povara. Si daca am privi problema si din alte perspective, uscarea rufelor in spatii neadecvate sau chiar spatii inchise poate creste foarte rapid umiditatea in casa, conducand ulterior si inevitabil la formarea mucegaiului. De asemenea, un nivel crescut de umiditate poate afecta sanatatea celor dragi.

In acest context, s-a identificat in mod clar problema, motiv pentru care cei mai multi dintre producatori au inceput sa creeze cele mai bune masini de spalat rufe cu uscator integrat. Poate va intrebati de ce nu ati achizitiona sau de ce nu discutam despre un uscator de rufe separat, insa asa cum spuneam anterior, in cele mai multe locuinte, spatiul reprezinta o problema, iar organizarea cat mai eficienta reprezinta reperul fiecarui utilizator. Practic, o masina de spalat cu uscator integrat te ajuta sa eficientizezi mai bine spatiu de care dispui si sa te adaptezi mai bine. Sigur ca daca locuiesti la casa sau ai o locuinta foarte spatioasa, iti poti permite sa achizitionezi un uscator de rufe separat, insa aceste situatii nu sunt cele mai frecvente, drept pentru care este necesar sa ne adaptam.

Este o masina de spalat rufe cu uscator la fel de eficienta precum un uscator de rufe? Ei bine, da, sau ar trebui sa fie! De ce spun asta? Pentru ca aici exista mai multe variabile. In primul rand, depinde foarte mult de modul in care utilizatorul foloseste masina cu uscator. Este esential sa fie folosita corect pentru a obtine cele mai bune rezultate. Ce inseamna sa folosesti corect masina de spalat rufe cu uscator? In primul rand, sorteaza corect hainele si alege, de fiecare data, programul potrivit. Nu degeaba au fost gandite programele in functie de tipul materialelor, culori si asa mai departe, fiindca astfel vei evita riscul de a strica hainele. Tot referitor la utilizarea corecta a aparatului intra si respectarea capacitatii maxime admise. Este un lucru stiut ca fiecare program impune o limita maxima a numarului de kilograme de articole ce pot fi adaugate, iar in acest sens trebuie sa verifici manualul unde vor fi trecute toate detaliile. De asemenea, ai in vedere faptul ca niciodata sarcina maxima pentru  spalare nu va fi egala cu sarcina maxima pentru uscare. Asigura-te ca nu depasesti aceasta limita atunci cand pornesti programul de uscare.

Pe de alta parte, eficienta masinii de spalat rufe cu uscator poate depinde si de modelul pe care il alegi. Sigur ca exista variante de masini mai performante dotate cu senzori de umiditate care fac ca hainele sa fie uscate eficient si nu excesiv, prevenind degradarea lor, iar pe de alta parte, exista modele basic, care nu pot atinge performante atat de mari. In plus, si brand-ul masinii poate fi un reper in alegerea ta, asa ca opteaza pentru marci de masini consacrate.

Deterioreaza masina de spalat rufe cu uscator hainele? La aceasta intrebare pe care o intalnesc foarte frecvent, am sa repet un raspund pe care l-am dat si mai sus. Folosita corect respectand atat tipul incarcaturii, programul si sarcina maxima admisa, masina nu are de ce sa strice tesatura. Mai mult decat atat, pentru a fi siguri ca folositi in mod eficient aparatul, asigurati-va citind eticheta fiecarui articol si verificati daca permite uscarea in uscator. Este adevarat ca existe si articole care pe eticheta se mentioneaza faptul ca nu este recomandata uscarea in uscator, asa ca respectivele haine veti evita sa le uscati. In rest, nu are de ce sa existe o problema!

Un alt avantaj al folosirii masinii de spalat rufe cu uscator se refera la faptul ca dupa ce ati terminat de spalat si uscat hainele, le puteti scoate fara probleme din cuva si le puteti aseza direct in dulap. Nu mai este  nevoie de uscarea ulterioara pe sarma, ci daca utilizati corespunzator aparatul, le veti putea imbraca direct sau chiar impacheta in dulap. Mai mult decat atat, hainele uscate intr-o masina de rufe buna, vor deveni mai pufoase si placute la atingere, iar aparatul va adune chiar si scamele de pe suprafata lor. Multe haine vor fi astfel reimprospatate si vor arata mai bine!

Mai mult decat atat, nu este obligatoriu sa folositi aparatul si pentru uscare daca la un moment dat nu doriti acest lucru. Este perfect in regula sa folositi masina doar pentru spalare, astfel ca ciclurile de spalare, respectiv cele de uscare vor putea functiona complet independent.

Spre deosebire de uscatorul clasic, masina de spalat cu uscator ocupa muilt mai putin spatiu, ceea ce o face o alegere excelenta pentru locuinte fie ele si mai putin spatioase. Pe de alta parte, trebuie sa iti programezi din timp activitatile casnice si sa ai in vedere faptul ca spalarea urmata de uscarea hainelor in masina poate dura mai multe sau mai putine ore, in functie de tipul incarcaturii, precum si de cantitatea de haine adaugata. Aparatul va estima orientativ inca de la inceput durata programului, insa tu trebuie sa te astepti ca in cazul in care adaugi hainele dimineata, acestea vor fi gata spalate si uscate dupa amiaza.

Daca v-ati convins deja ca achizitionarea unei masini de spalat rufe cu uscator reprezinta o decizie inteleapta pentru nevoile voastre, atunci va propunem sa aflati mai multe informatii pe https://www.masinispalatuscator.ro/. Aici veti gasi atat informatii generale despre masinile de spalat cu uscator, topul celor mai bune produse ale momentului, dar si review-uri individuale de produse, pentru a descoperi astfel care este produsul care va reusi sa va satisfaca integral nevoile.